Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
790_yalikavak-gezilecek-yerler.jpg

Yalıkavak Gezilecek Yerler

17.10.2024 10:25:00

Yalıkavak'da Nereye Gidilir? 

Türkiye'nin Ege kıyısında yer alan, turistik bölgelerinden biri olan Yalıkavak, Bodrum Yarımadası'nın kuzeybatısında yer alır. Yalıkavak, gerek tarihi dokusu ve doğal güzellikleri gerek turistik mekanları ile yerli ve yabancı turistlerin popüler seçimlerindendir. Yalıkavak'ta tarihi yapılardan muhteşem plajlara, restoran ve kafelerden alışveriş merkezine birçok gezilecek yer bulunur.

Yalıkavak, özellikle yaz aylarında tatilcilerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biridir. Turkuaz denizi, tarihi yerleri ve lezzetli yemekleri ile eşsiz bir tatil deneyimi sunan Yalıkavak'ta gezilecek yerler arasında Yalıkavak Koyu, Yalıkavak Balıkçı Barınağı, Yalıkavak Kalesi, Myndos Antik Kenti ilk sıralardadır. Bu mekanlarda doğanın güzelliklerini keşfedebilir, tarihe bir yolculuk yapabilir, yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Yalıkavak'ta kiralık villa seçeneklerini değerlendirerek tamamen size özel alanlarda, keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tavşan Adası

Tavşan Adası

Bodrum'un turistik ilçelerinden biri olan Yalıkavak,  tatilcilerin uğrak noktalarından biridir. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile dikkat çeken Yalıkavak'ta gezilecek yerler arasında ilk sırada Tavşan Adası bulunur. Bu ada adını, içinde yaşayan tavşanlardan alır. Sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan Tavşan Adası, doğal güzellikleriyle ziyaretçileri kendine hayran bırakır. Adada yürüyüş yapabilir, güneşlenebilir, yüzebilir, balık tutabilir ve su sporları yapabilirsiniz. Tavşan Adası'na Yalıkavak'tan tekne turları ile kısa sürede ulaşılabilirsiniz.

Yalıkavak Koyu

Yalıkavak Koyu

Yalıkavak Koyu, Bodrum Yarımadası'nın en güzel koylarından biridir. Yalıkavak'ın en çok turist çeken mekanlarından olan bu koy, turkuaz rengi denizi, sakin atmosferi ve doğal güzellikleri ile ilgi görür. Koyda bulunan restoran, kafe ve beach clublar, ziyaretçilerin keyifli zamanlar geçirmesini sağlar.

Yalıkavak Kalesi

Yalıkavak Kalesi

Yalıkavak Kalesi, Yalıkavak'ın tarihi ve kültürel dokusuna en iyi örneklerden biridir. Yalıkavak gezilecek yerler arasında bulunan bu tarihi kale, 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından inşa edilmiştir. Bodrum Yarımadası'nın en güzel manzaralarına şahit olabileceğiniz Kale, Yalıkavak Koyu'nun kuzeyinde bir tepededir ve çevresi surlarla çevrilidir.

Myndos Antik Kenti

Myndos Antik Kenti

Myndos Antik Kenti, Yalıkavak'ın tarihi mirasını temsil eden eşsiz yapılardan biridir. Bu antik kent, M.Ö. 4. yüzyılda kurulmuştur. Kentin surları, antik dönemde inşa edilen en sağlam surlardan biridir. Antik kentin kalıntıları içinde tiyatro, hamam, kilise ve anıtsal kapılar yer alır. Antik kent kalıntıları, tarihi ve arkeolojik açıdan büyük bir önem taşır. Antik kenti ziyaret eden misafirler, kalıntıları gezebilir ve antik döneme ait eserleri yakından görebilir. 

Ayrıca bkz: Kaş Kalkan villa kiralama

Geriş Köyü

Geriş Köyü

Geriş Köyü Yalıkavak'ın doğal güzellikleri ile çevrili çok şirin bir köydür. Yalıkavak'da nereye gidilir? Sorusuna yanıt arayanlar için en iyi gezilecek yerler içerisinde bulunan köy, Bodrum Yarımadası'nın kuzeyinde, Yalıkavak'a yakın konumdadır. Bölgenin geleneksel mimarisini ve kültürünü en iyi şekilde yansıtan evleri ile ünlü olan köyün çevresi, yeşilliklerle kaplıdır. Köy özellikle doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları için idealdir. Köye gelen ziyaretçiler, bölgedeki geleneksel evleri gezebilir, bölgenin yöresel ürünleri ile tanışabilir. Yerel kültürü deneyimleyen misafirler, Bodrum Yarımadası'nın en güzel manzaralarına da şahitlik edebilir.

Yalıkavak Marina

Yalıkavak Marina

Yalıkavak Marina, restoran, kafe, butik ve diğer birçok hizmeti ile Yalıkavak'ın modern yüzü olarak bilinir. Bodrum Yarımadası'nın en büyük marinalarından biri olan bu Marina, yat turizmi açısından önemli bir konuma sahiptir. Bodrum'da lüks yatların yer aldığı Yalıkavak Marina; ziyaretçilere restoran, kafe, butik gibi çeşitli seçenekler sunar. Ziyaretçiler marinada yürüyüş yapabilir, lüks yatları izleyebilir ve keyifle alışveriş yapabilir. Yalıkavak Marina, Türkiye'nin en iyi marinalarından biri olması ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar.

Sandıma Koyu

Sandıma Koyu

Sandıma Koyu, Yalıkavak'ın doğal güzelliklerini gözler önüne seren benzersiz koylardan biridir. Yalıkavak'ta görülmesi gereken yerlerden biri olan bu eşsiz koy, konuklarına sakin ve huzurlu bir atmosfer sunar. Berrak denizi ve muhteşem doğa manzaraları ile ziyaretçileri cezbeden koya ulaşım, tekne turları ya da araba ile sağlanabilir. Sandıma Koyu, plajı ve denizi ile ziyaretçilere mükemmel bir doğa gözlemi deneyimi sunar. Etrafı ormanlarla çevrili olan koyda, ziyaretçiler piknik yapabilir, güneşlenip dinlenebilir. Su sporları da yapılan Sandıma Koyu, Bodrum Yarımadası'nın en güzel koylarından biridir. Yalıkavak en güzel yeri Samandra Koyu, mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan biridir.

Bu içeriğimizde Yalıkavak gezilecek yerler konusuna göz atmaktayız. Umarım sizler için de faydalı bir gezi rehberi olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan Muğla'da ne yenir blog içeriğimize de göz atmayı unutmayın! 

 
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00