Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
556_seydikemer-gezilecek-yerler.jpg

Seydikemer Gezilecek Yerler (Rehber)

27.09.2024 14:30:00

Seydikemer'de Nerelere Gidilir?

Ülkemizin ünlü tatil bölgelerinden biri olan Muğla’nın Seydikemer ilçesi, muhakkak gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Ziyaretçilerin hayran kaldığı bir durak olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle öne çıkmaya devam etmektedir. Muğla’ya yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta kalan Seydikemer, gezilecek yerleri açısından da bir hayli geniş bir yelpazeye sahiptir. Sakinliği, doğasının akıl almaz güzelliği, tarihi dokunuşları sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Yazımızda da Seydikemer gezilecek yerler önerilerine yer verdik. Dilerseniz okumaya devam ederek Seydikemer ilçesinde severek gezebileceğiniz yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Tüm yerleri başlıklar halinde eklemek istedim. Bu şekilde daha fazla detaya da  değinmiş olacağız. Gelin hızlıca konuyla ilgili başlıklarımıza geçiş yapalım.

Saklıkent Kanyonu 

Saklıkent Kanyonu

Seydikemer ziyaretçilerinin gezmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda Saklıkent Kanyonu bulunmaktadır. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklığı olan Saklıkent Kanyonu muhteşem bir doğal güzelliktir. Yapısı kalkerli olan kanyonun uzunluğu 18 kilometreyken yüksekliği 200 kilometreye kadar uzanmaktadır. Ziyaretçileri kendine hayran bırakan görsel bir şölendir. İçerisinde yürüyüş yolu bulunan kanyonda piknik veyahut kamp gibi etkinlikler yapmak da mümkündür. Haftanın her günü ziyarete açık olmasının yanı sıra “09:00 ile 19:30” saatleri arasında ziyaretçi kabul edilmektedir. 

Gizlikent Şelalesi

Gizlikent Şelalesi

Seydikemer gezilecek yerler listesinde bulunan Gizlikent Şelalesi, Muğla’ya gidildiği zaman ziyaret edilmesi gereken duraklardan birisidir. Saklıkent Kanyonuna oldukça yakın olan şelale ilçe merkezine de 18 kilometre uzaklıktadır. Gizlikent Şelalesine dilerseniz özel araçla dilerseniz Kayadibi dolmuşlarıyla gidebilirsiniz.  Şelalenin muazzam manzarası, huzuru nedeniyle hemen herkesin beğenisini kazanmaktadır. Zengin bir bitki örtüsüne ve buz gibi bir suya sahiptir. Ziyaretin sırasında ayaklarınızı suya sokabileceğiniz gibi sevdiklerinizle uzun doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz.  

Seydikemer gezilmesi gerekilen yerler arasında buraya mutlaka gitmenizi tavsiye etmekteyiz. Şimdi ise bir diğer başlığımıza geçiş yapabiliriz. 

Letoon Antik Kenti

Letoon Antik Kenti

Seydikemer Antik Kentleriyle meşhur olan bir ilçedir. Ziyaretçilerin yoğun olarak uğradığı duraklardan birisi ise Letoon Antik Kenti olarak bilinmektedir. İlçe merkezine 43 kilometre uzaklıkta kalan kent Kumluova Mahallesindedir. Milattan önce 7. yüzyılda inşa eden kent Likya Uygarlığına bağlıdır. Likyalıların dini merkezi olarak kullanılmış ve bundan ötürü içerisinde ziyaret edilebilecek birden fazla tapınak inşa edilmiştir. Letoon Antik Kenti içerisindeki en büyük tapınak Leto olarak bilinmektedir. 

Tlos Antik Kenti 

Tlos Antik Kenti

Seydikemer’de gezilecek yerlerden söz edildiği zaman öne çıkan duraklardan birisi muhakkak Tlos Antik Kenti olarak bilinmektedir. Kent ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıktadır. İlçe merkezinden taksi, Yaka ilçesine ait minibüsler veyahut özel araçlarla ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Likya Birliğine ait önemli kentlerden biri olarak bilinen Tlos Antik Kent, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindedir. Antik kenti gezintiye çıktığınız zaman, çevresinde gezebileceğiniz pek çok yapının olduğunu görebilirsiniz. Doğal güzellikleri, tapınakları ve Tlos Kalesi muhakkak görülmesi gerekenler arasındadır. Kente bulunan diğer tapınaklardan olan Artemis ve Artemis Tapınağı ise görebileceğiniz tarihi yapılardan bazılarıdır.  

Girdev Yaylası

Girdev Yaylası

Seydikemer’de tatil yapacak olanların gezmesi gereken yerler listesine eklenebilecek duraklardan biri Girdev Yaylası olarak bilinmektedir. Girdev Yaylası, ilçe merkezine 55 kilometre uzaklıkta kalmaktadır. Bu bölgenin kendine hayran bırakan doğal güzelliklerinden biri olarak nitelendirilmektedir. Turistlerin beğenisini kazanan doğası, huzurlu bir ortama sahip olması nedeniyle pek çok kişinin tekrar ziyaret etmek istediği yerlerdendir. Girdev Gölü kıyısına kurulan bu yaylaya gitmek istediğiniz zaman özel araçla gidebileceğiniz gibi Girdev Köyü dolmuşlarını ya da taksileri kullanabilirsiniz. Seydikemer gezisinde gidilmesi gereken yerlerden olan Girdev Yaylasının atmosferi de oldukça iç açıcıdır. Tüm sene iç içe yaşadığınız kalabalıktan uzak, sakin bir gün yaşamanızı sağlamaktadır. Doğayla iç içe, sevdiklerinizle huzurlu bir tatil geçirmenizi kolaylaştırmaktadır. Girdev Yaylasında doğa yürüyüşleri yapabilir, piknik ve kamp gibi etkinlikler de gerçekleştirebilirsiniz. 

Pınara Antik Kenti 

Pınara Antik Kenti

Pınara Antik Kenti, Seydikemer denildiği zaman ilk akla gelen tarihi güzelliklerden birisidir. İlçe merkezinin güneyinde kalan antik kent, özel araçlarla, taksiyle ya da Yakabağ köy dolmuşlarıyla ziyaret edilmektedir. Likya Birliği içerisinde yer alan kent, Xanthos içerisindeki nüfus artışından ötürü kurulmuştur. Kentte bulunan bazı insanlar, Xanthos kentinden ayrılmış ve Pınara kurulmuştur. Türkçe karşılığı “yuvarlak” olmasının yanı sıra, kent gerçekten de yuvarlak bir şekilde kurulmuştur. Pınara Antik Kenti ziyarete gittiğinizde sizi antik tiyatro, kaya mezarı, antik hamam gibi pek çok tarihi değer karşılayacaktır. Ziyaretlerinizi hafta içi günlerde olacak şekilde gerçekleştirebileceğiniz bu özel kentin çevresi sur duvarlarla çevrili durumdadır. 

Bu içeriğimizde Seydikemer gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir rehber içeriği olmuştur. Ayrıca sitemizde yer alan villa kiralama sayfamıza da göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00