Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
763_sapanca-gezilecek-yerler.jpg

Sapanca'da Gezilecek Yerler (Rehber)

4.10.2024 10:50:00

Sakarya ilinin incisi olan Sapanca, merkeze 20 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. Uzun zamanlardan bu yana olduğu gibi günümüzde de Marmara bölgesinin kıymetli turistlik bölgelerinden biri olarak görülmektedir. Bundan ötürü ülkemizde hafta sonu tatilleri için sıklıkla tercih edilen seçeneklerdendir. Sapanca’nın giderek daha popüler olmasının yanı sıra içinde barındırdığı doğal güzellikler de ilgi çekmektedir. Havasının tertemiz olması, doğal güzellikleri ve ünlü tatil beldeleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralamaktadır. Sapanca’da gezilecek yerler ilgili bilgi almak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Sapanca denildiği zaman akla gelen ilk gezilecek yer elbette ki Sapanca Gölü olarak bilinmektedir. Doğasının yeşilin her tonunu barındırması, havasının temizliği sayesinde turistlerin ilgi odağı olarak yorumlanmaktadır. Sapanca gölü kenarında manzarayla beraber sabah kahvaltısı yapmak en sevilen aktivitelerdendir. Gölün çevresini incelediğiniz zaman çeşitli alternatif konaklama alanlarının bulunduğunu görebilirsiniz. Göl kenarında yapacağınız kahvaltının ardından dilerseniz yürüyüş parkurunda doğaya doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Her mevsimde bambaşka bir seyir zevkine sahip olan Sapanca Gölü, kış aylarında kar beyazlığıyla sizleri karşılamaktadır. Sonbaharda sararan yapraklara ev sahipliği yapması ve çok daha fazlasıyla yeşilin her tonuna şahitlik edebileceğiniz bir yerdir. Sapanca Gölü’nde sevilerek yapılan etkinliklerden birisi de tekne turu olarak görülmektedir. Gölün kenarında bulunan teknelerle hatıralarınızdan silinmeyecek bir tura çıkabilirsiniz. 

Soğucak Yaylası

Soğucak Yaylası

Sapanca’da kafa dinlemek, sessizliği dinmek isteyen turistler için en doğru yerlerden birisi Soğucak Yaylası olarak bilinmektedir. 1.100 kilometre yükseklikte yer alan Soğucak Yaylası, Sapanca’nın 17 kilometre uzağında kalmaktadır. Doğanın tadını çıkarmak, yayla havası almak ve yeşilin farklı tonlarına şahit olmak için yayla ziyaretinde bulunabilirsiniz. Soğucak Yaylası için tavsiye edilen aylar ise ilkbahar aylarıdır. Daha ılık olan havalarda gittiğiniz zaman aradığınız serin ve temiz havayı bulabilirsiniz. Aynı zamanda günübirlik piknik yapmak istediğinizde de Soğucak Yaylası iyi bir seçenek olarak görülmektedir. Soğucak Yaylasında temmuz aylarında yapılan etkinlikler de bulunmaktadır. Festival tarzı etkinliklerden hoşlanıyorsanız katılım sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca sitemizde yer alan muhafazakar villalar seçeneklerimize de göz atabilirsiniz! 

Maden Deresi

Maden Deresi

Kamp yapmak, piknik yapmak gibi etkinliklerden hoşlananlar için Sapanca’da önerilen lokasyonlardan birisi Maden Deresi’dir. Ormanda temiz bir havayla beraber doğanın keyfini sürebilirsiniz. Göl kıyısında unutamayacağınız bir gün geçirebilir, farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Sapanca’ya bir saat kadar uzaklıkta olan Maden Deresi, balık açısından bir hayli bereketlidir. Bundan ötürü etrafında birçok balık restoranı olduğunu görebilirsiniz. Balık yemeyi seviyorsanız tercih edebileceğiniz pek çok restoran mevcuttur. Su sporları yapabileceğiniz, sakinliğin tadını çıkarabileceğiniz bu özel ortamda dilerseniz yürüyüş yapabilir dilerseniz de olta yardımıyla balık tutabilirsiniz. 

Sakarya Sapanca gezilecek yerler listesinde mutlaka gitmenizi tavsiye ettiğim yerlerden birisidir. Hem temiz havası hemde harika atmosferi ile giden kişileri büyüleyen bir alandır. 

Maşukiye

Maşukiye

Hafta sonunu daha keyifli hale getirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Maşukiye, İstanbul ve İzmit’e oldukça yakındır. Sapanca’ya 11 kilometre uzaklığı olan Maşukiye yılın her mevsimde misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir. Yoğun olarak İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nden gelenler olmaktadır. Maşukiye ’ye gittiğiniz zaman ise güne muazzam bir kahvaltı eşliğinde başlayabilirsiniz. Kahvaltı sırasında eşsiz bir doğa manzarasını izleyebilirsiniz. Seyir terasları ziyaret edebileceğiniz gibi eğlenceli, doğanın tadını çıkarabileceğiniz yürüyüşler de yapabilirsiniz. ATV kullanarak bölgede safariye çıkmanız da mümkündür. Ayrıca dilerseniz burada farklı lezzetler de deneyimleyebilirsiniz. 

Kırkpınar 

Kırkpınar

Sapanca ile arasında yalnızca beş kilometre olan Kırkpınar, göl manzarasında uzun yürüyüşler yapmak, koşmak için uygun bir ortama sahiptir. Parkurunun uzun olması spor yapmak isteyenlerin severek tercih etmesinin temel nedenleri arasındadır. Diğer yandan Kırkpınar’a gittiğiniz zaman farklı yöresel lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Lezzetleriyle ünlü olan bu bölgede göl manzarası ve yöresel yiyecekleri ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır. Kırkpınar içerisinde bulunan botanik park da ziyaretçilerin ziyaret etmeden gitmediği yerler arasındadır. İçerisinde farklı endemik bitki türleri bulunmaktadır. Turistlerin çeşitli su sporlarını yapabilmesi için uygun ortama sahiptir. 

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi
 

Kartepe Kayak Merkezi, kış mevsiminin en popüler duraklarından biri olarak anılmaya devam etmektedir. Kasım ayıyla beraber sezonu açılan bu merkez ülkemizin en uzun pistine sahiptir. Bundan ötürü de kış aylarında yoğun bir ilgi görmeye devam etmektedir. Farklı zorluk derecelerine sahip pistlerinin olması da kayak deneyimlerinizi iyileştirmek amacıyla sunulan alternatifler arasındadır. Ek olarak ise ATV kiralayabilir, yamaç paraşütü yapabilir ve doğayı keşfetmek üzere yürüyüşe çıkabilirsiniz. 

Bu içeriğimizde Sapanca gezilecek yerler ile ilgili alanları sizlere aktarmaktayız. En popüler yerleri listeye eklemeyi tercih ettim. Bu noktada burada yer alan tüm yerler beğenip hoşunuza gidebilecek mekanlardır. Umarım sizler için faydalı bir blog içeriği olmuştur. Ayrıca sitemizde yer alan balayı villa kiralama seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00