Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
462_saklikent-kanyonu-sonu-nereye-cikiyor.jpg

​Saklıkent Kanyonu Sonu Nereye Çıkıyor?

16.08.2024 14:30:00

Ülkemizde çok sayıda doğa harikası alan bulunmaktadır. Yurt içinde yapacağınız bir tatil sırasında ülkemizin doğal güzelliklerini keşfe çıkmak isteyebilirsiniz. Bu güzel doğal alanlardan biri Saklıkent Kanyonu'dur. Günümüze oldukça yakın bir tarihte keşfedilen bu kanyon her yıl çok sayıda ziyaretçi tarafından gezilmektedir. Siz de bölgede yapacağınız bir tatil sırasında bu güzel kanyonu ziyaret etmek istiyor olabilirsiniz.

Kanyon ile ilgili aklınızda pek çok soru olabilir. Bunlar arasında "Saklıkent Kanyonu sonu nereye çıkıyor?" sorusu yer alabilir. Yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu Nerede?

Aynı zamanda Saklıkent Milli Parkı olarak da bilinen Saklıkent Kanyonu ülkemizin ziyaret etmeye değer güzel doğal mekanlarından biridir. Burayı ziyaret eden pek çok kişinin aklında Saklıkent Kanyonu'nun sonunun nerede olduğu sorusu bulunur. Bu konuyu incelemeden önce, Saklıkent Kanyonu'nun nerede olduğundan ve buraya nasıl gidilebileceğinden kısaca bahsedelim.

Antalya- Muğla sınırında yer alan Eşen Çayı'nın bir kolundan oluşan bu kanyon Muğla'ya bağlı bir ilçe olan Seydikemer'dedir. Seydikemer'e ulaşım Muğla, Antalya ve Burdur'dan gerçekleştirilebilir. Kanyona gitmek için dolmuşlardan yararlanılabileceği gibi özel aracınızla da buraya gidebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu Kaç Kilometre?

Hem kanyonu ziyaret eden hem de ziyaret etmeyi düşünen birçok kişi için Saklıkent Kanyonu sonu merak edilen konulardan biridir. Zira Saklıkent Kanyonu çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilse de pek çok ziyaretçi sonuna gitmez. Çünkü Saklıkent Kanyonu oldukça uzundur ve sonuna ulaşmak zordur. Yüksekliği 200 ila 600 metre civarında değişen bu kanyonun en dar yerinde genişliği ise 2 metre kadardır. Kanyonun uzunluğu ise yaklaşık 18 kilometredir. Kanyon içerisinde ziyaretçilerin ilerlemekte güçlük çekebileceği yerler de bulunduğundan sonuna ulaşmak zorlayıcı bir süreç olabilir.

Ayrıca tatile giderken alınması gerekenler blog içeriğimize de göz atabilirsiniz! 

saklıkent-kanyon-sonu

Saklıkent Kanyonunun Başlangıcı Nerede?

Muğla'da bulunan bu güzel kanyon aşağı yukarı 18 kilometre uzunluğundadır. Burayı ziyaret etmeyi ve sonuna ulaşmayı planlıyorsanız öncelikle başlangıç noktasının nerede olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Kanyonun girişi Seydikemer ilçesinde bulunmaktadır. Kanyona ulaşmak için ilk olarak Muğla, Antalya veya Burdur'a gitmek gerekir. Tercih ettiğiniz destinasyona göre kanyona gitme metodunuz farklılık gösterebilir. Muğla'da bulunan Fethiye'den kanyona gitmeyi seçerseniz dolmuşla kanyona ulaşabilirsiniz. Antalya'dan Kaş üzerinden, Burdur'dan ise Seydikemer'in kuzey tarafından bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonunun Sonunda Ne Var?

Kısaca Saklıkent Kanyonu hakkında genel bilgilerden sizler için bahsettik. Şimdi ise birçok ziyaretçi tarafından merak edilen bir konu olan "Saklıkent Kanyonu sonu nereye çıkıyor?" sorusunu cevaplayalım. Oldukça uzun bir kanyon olan Saklıkent Kanyonu'nun sonuna ulaşmak oldukça zor olabilir. Ayrıca kanyonda yürüyerek çok ilerlemenin birtakım tehlikeleri de bulunabilir. Kanyon sonunda ormanlık bir alan bulunmaktadır. Bu ormanlık alanda kışın sel suları toplanmaktadır. Kanyonun sonunda bulunan bu alana bölgede bulunan Aklar Köyü'nden orman yolu üzerinden gidilebilir.

Saklıkent Kanyonunun Sonunda Ne Var

Saklıkent Kanyonunda Ne Yapılır?

Muğla'daki oldukça popüler şekilde ziyaret edilen bir doğal alan olan Saklıkent Kanyonu gitmek istediğiniz bir yer olabilir. Bu durumda, Saklıkent Kanyonu'nda ne tür aktivitelerin yapıldığını merak edebilirsiniz. Öncelikle, çok sayıda ziyaretçi bu doğa harikası yeri ilk elden görmek için Saklıkent Kanyonu'na gelir. Ziyaretçiler burada trekking yapabilir. Burada yapacağınız gezi sırasında yemek yiyebileceğiniz birçok mekan bulabilirsiniz. Buna ek olarak Saklıkent Kanyonu'nda yapılan bir aktivite seçeneği rafting olarak karşımıza çıkar. Dahası, bölgede çamur banyosu yapılan yerler de bulunmaktadır.

Saklıkent Kanyonuna Yakın Plajlar

Eğer ülkemizde bulunan doğal bir güzelliğe şahit olmak istiyorsanız Saklıkent Kanyonu ziyaret etmek isteyebileceğiniz bir yer olabilir. Burada yapacağınız gezinizin ardından veya öncesinde bölgedeki plajlara göz atmak isteyebilirsiniz. Zira Muğla'da bulunan ve Antalya'ya çok da uzak olmayan S

aklıkent Kanyonu çok sayıda güzel plaja yakın bir konumdadır. Çalış Plajı ve Ölüdeniz gibi Muğla'da bulunan plajlar tercih edilebilir. Dilerseniz Kalkan Halk Plajı ve Kaputaş Plajı gibi Antalya plajlarına da gidebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu Gezisi Sonrasında Neler Yapılır?

Ülkemizdeki doğa harikası yerlerden biri olan Saklıkent Kanyonu'nu gezdikten sonra rotanıza bağlı olarak Antalya veya Muğla'daki başka yerleri de gezebilirsiniz. Bu güzel şehirlerimizdeki plajlara gidebilir, başka doğal yerleri ziyaret edebilir, tarihi ve kültürel mekanlara göz atabilirsiniz. Bunun yanı sıra yerel yemekleri deneyebilir, keyifli bir tatil deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz. Konaklama konusunda seçenekler arıyorsanız Villacınız üzerinden bölgede bulunan bazı kiralık villa seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlerle birlikte saklıkent kanyonu sonu nereye çıkıyor konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog içeriği olmuştur. Aynı zamanda kiralık villa seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00