Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
75_patara-kum-tepes.jpg

Patara Kum Tepesi Nerede? Gün Batımı Nasıl?

25.09.2024 16:00:00

Patara Kum Tepesi Nerededir?

Ülkemizin güneybatısında, Akdeniz kıyısında konumlanan Patara cennetin yeryüzündeki yansımalarından biri olarak yorumlanmaktadır. Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Patara özellikle kum tepeleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Patara Kum Tepeler denizle hizalanmış etkileyici kum tepecikleri olarak bilinmektedir. İncelendiği zaman etkileyici şekillere sahip olan kum tepeleri beyaz kumuyla da fark yaratmaktadır. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu doğal şekiller binlerce yüzyılda doğanın çeşitli etkileri sonucunda ortaya çıkmıştır. Rüzgârın kumu hareket ettirmesi sonucunda estetik bir güzellikle ortaya çıkan kum tepeleri eşsiz deneyimler yaşayabileceğiniz bir alan haline gelmiştir. Patara Kum Tepeleri ziyaretinde bulunduğunuz zaman kumun ayağınızın altında kaydığını, yumuşaklık hissini ve serinliği hissedebilirsiniz. Böylece yıl boyunca maruz kaldığınız yoğun stres ve karmaşadan uzaklaşabilirsiniz.

Tatilde doğal güzellikleri görmek, farklı deneyimler yaşamak isteyenler Patara Kum Tepeleri nerede şeklinde sorular sormaktadır. Patara Kum Tepelerinde gün batımı nasıldır, hangi aktiviteler yapılabilir merak uyandırmaktadır. Doğaseverlerin, fotoğraf tutkunlarının ve macera arayışında olanların ortak tercihi olan Patara Kum Tepeleri gerçekten de görsel bir şölendir. Fethiye Kalkan arasında, Gelemiş Köyü yakınlarında olan bu eşsiz kum tepelerini ziyaret etmek için Dalaman Havalimanını kullanabilirsiniz. Transfer işlemleri için Kaş otogarına gitmeniz gerekmektedir. Otogardan Patara için minibüsler kullanılmaktadır. Kendi özel aracınızla gelmek istiyorsanız Fethiye’ye geldikten sonra kolaylıkla Patara Kum Tepelerine erişim sağlayabilirsiniz. Antalya yolu üzerinden gelecekler için ise yolculuk ortalama üç saat kadar sürecektir. D330 karayolundan gelerek Demre, Kaş ilçelerindeki sahil yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Patara Kum Tepesi Nerededir

Patara Kum Tepesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Doğanın eliyle oluşan, içerisinde beyaz lüle taşları bulunan Patara Kum Tepeleri, çölü andıran bir görünüme sahiptir. Patara Kum Tepeleri hakkında bilinmesi gereken bazı detayların olduğunu söylemek de mümkündür. Etkileyici manzarasıyla akıllarda kalıcı bir yer edinen bu doğal manzara, rüzgâr ve dalgaların beyaz lüle taşlarını sertleştirmesi sonucunda oluşmuştur. Türkiye sınırları içerisinde hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada barındıran ortak yerlerden biri olarak bilinmektedir. Antik çağ döneminde ticaret merkezi olarak bilinen Patara Antik Kenti ile ortak bir geçmişe sahiptir. Altın sarısı kumlarının olması, ülkemizde sanki bir çöl varmış hissiyatı oluşturmaktadır. Çölde yapılabilecek pek çok etkinliğin yapılmasını da mümkün hale getirmektedir. Patara Kum Tepeleri ziyaretleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı açılış saatini 08:00, kapanış saatini ise 20:00 olarak belirlemiştir. 

Ayrıca bkz: bungalov havuzlu villa

Patara Kum Tepesinde Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Patara Kum Tepelerine gittiğiniz zaman yapabileceğiniz birden fazla aktivite bulunmaktadır. Bunlardan birisi safari turlarıdır. Kum tepelerine yapabileceğiniz safari turlarını arlarla ve develerle yapabilmeniz de mümkündür. Çöl ambiyansını hissetmek, doyasıya eğleneceğiniz bir gün geçirmek için yapılacaklar listesine muhakkak Patara Kum Tepesi safari turunu eklemelisiniz. Safari turunuzu ise özellikle gün batımında tercih etmelisiniz. Bambaşka bir manzara ortaya çıkaran gün batımında hafızanızdan silinmeyecek anlara şahitlik edebilirsiniz.

Çöl denildiği zaman ilk akla gelen seçeneklerden birisi elbette ki safari turudur. Ancak safari turlarının ardından benzersiz gün batımı da gelmektedir. Gerçek bir çöl ortamı olmasa da Patara Kum Tepelerinde çölde gün batımını izleme hissiyatını yaşayabilirsiniz. Güneş yavaş yavaş batarken rüzgârı hissedebilir, sessizliğin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. 

Patara Kum Tepesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Patara Kum Tepelerine geldiğiniz zaman çok yakında bulunan ve ülkemizin en güzel plajlarından biri olarak yorumlanan Patara Plajına gidebilirsiniz. 12 kilometre uzunluğuna sahip olan Patara Plajı ülkemizin en uzun plajıdır. Bu plajın önemli noktalarından birisi de Caretta Carettaların varlığıdır. Caretta Carettalar için yumurtalama alanı olarak geçmektedir. Bu durumdan ötürü de plajın belirli ziyaret saatleri bulunmaktadır. Ziyaret saatleri dışında plaj kapalıdır ve böylece hayvanların kendi yaşam alanları da korunma altına alınmaktadır.  

Patara Kum Tepelerinin, Patara Plajının yanı sıra Patara Antik Kenti de görülmeye değer tarihi güzelliklerden birisidir. Helenistik Dönemde önemli şehirlerden biri olarak görülmüştür. Milattan önceki yıllara uzanan tarihiyle Fethiye ve Kalkan’ın arasında yer almaktadır. Bölgede çeşitli kazı çalışmaları devam ederken ziyaretiniz sırasında birçok hamam, meclis binası, tiyatro gibi yapılarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Patara’nın Noel Baba olarak bilinen Saint Nicolas’a ait olduğu gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz. 

Bu içeriğimizde patara kum tepesi nerededir konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Konuyla ilgili birçok konuya değinmek ve kafanızdaki soru iaşretlerini gidermeye çalıştık. Sitemizde yer alan İslamlar villa seçeneklerine de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00