Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
605_ortaca-gezilecek-yerler.jpg

Ortaca Gezilecek Yerler (Rehber)

22.10.2024 14:30:00

Ortaca, Muğla’nın kıyı bölgesinde kalan bir ilçedir. Köyceğiz ve Dalaman ile komşu olan Ortaca, 1959 yılına kadar Köyceğiz’e bağlı bir köy iken, 1987 yılında ise ilçe oldu. Muğla Ortaca gezilecek yerler listesinde birçok yer vardır. Listenin en üst sırasına dünyanın gözde tatil yerlerinden olan Dalyan’ı alabilirsiniz. Dalyan plajları ve el değmemiş doğal güzellikleri ile Türkiye’nin sayılı tatil mekanlarından biridir.

Bunun yanında Caretta Caretta’ların da yaşam alanı olarak bilinen Ortaca, turistler kadar çevrecilerin de sıkılıkla uğradığı bir yerdir. Bölge yapılaşması, bu hassasiyet ile uyumlu bir şekilde geliştirilmiştir. Bu sayede, hayal ettiğiniz gibi doğal güzelliklerle dolu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Dalyan’ın yanı sıra ilçede çok sayıda turistik merkez de vardır. Plajları ile deniz turizminin merkezi de olan Ortaca, eşsiz doğal güzellikler ve güzide yürüyüş parkurlarına sahiptir.

Ortaca gezilecek yerler oldukça çeşitli olduğu için turistler tarafından büyük ilgi görür. Ortaca’da trekking sevenler için de imkanlar çok geniştir. Bu güzide ilçede özellikle bahar ve yaz aylarında çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğe de yer verilir.

Ortaca’da Nereye Gidilir?

Birçok kişi tatil planı yaparken öncelikle gidecekleri yerde, gezip görebilecekleri yerleri araştırır. Ortaca’da nereye gidilir? Sorusuna yanıt arayanlar birçok seçenekle karşılaşır. Gelin hep birlikte nereye gidilir sorusunun cevabına göz atalım. Bu sayede kafanızdaki soru işaretlerini de gidermiş olacağız. 

Dalyan Nehri

Dalyan Nehri, Türkiye'nin doğa harikalarından biridir. Muğla'nın huzurlu bir noktasında adeta büyüleyici bir su yolu olan nehir, Akdeniz'in masmavi sularına doğru yol alırken, bir yandan da eşsiz güzelliklere tanık olmanızı sağlar. Nehir, antik çağlardan günümüze bölge insanının yaşamında önemli bir role sahiptir. Bu eşsiz doğayı ve tarihi güzellikleri keşfetmek istiyorsanız, tekne turları vazgeçilmez bir deneyim olabilir.

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti, Dalyan Nehri'nin karşısında yer alan ve eski çağlardan günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir yapıdır. Antik kent, zengin bir tarihe sahiptir. Kentin kalıntıları içinde; bir antik tiyatro, hamam kalıntıları, bir bazilika ve akropol alanı yer alır.

İztuzu Plajı

İztuzu Plajı

İztuzu Plajı, Dalyan’a yakın bir mevkii de yer alır. Bu plaj, hem Akdeniz'in tuzlu suları hem de tatlı su Dalyan Nehri tarafından beslenen bir ekosisteme sahiptir. Plaj, özellikle Caretta Caretta olarak da bilinen deniz kaplumbağalarının üreme alanı olarak tanınır. İztuzu plajı, , uluslararası koruma çabalarına konu olmuş bir sahildir. Yılın belli günlerinde kaplumbağaların yumurtlama dönemleri denk gelir ve plajın bazı bölümleri ziyaretçilere kapatılır. Böylece kaplumbağaların doğal yaşam döngüleri insan etkileşiminden uzak devam edebilir.

Mud Banyoları

Mud Banyoları

Dalyan'daki çamur banyoları, bölgeye özgü bir doğal güzelliktir. Bu banyolar, sıcak sülfürlü su kaynaklarından gelen mineralli çamurların yer aldığı havuzlardır. Yüzyıllardır terapötik özellikleri ile kullanılan Muda Banyoları, ziyaretçilerin üzerine sürdüğü çamur banyosu ile cildi besler ve arındırır. Çamur kuruduktan sonra, çatlamalar oluşur ve bu süreçte toksinlerin ciltten atılması sağlanabilir.

Ayrıca sitemizde yer alan kiralık villa seçeneklerine de göz atmayı unutmayın! 

Dalyan Köyü

Dalyan Köyü

Dalyan Köyü, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlıdır. Sakin ve doğal güzellikleri ile bilinen bu köy, adını aldığı Dalyan Nehri'nin etrafında kurulmuştur. Bu nehir, özellikle tekne gezintileri ile ün salmıştır. Köyün hemen yakınında yer alan antik Kaunos kenti, kaya mezarları ve İztuzu Plajı gibi tarihi ve doğal zenginliklere sahiptir. Dalyan, aynı zamanda çevre dostu turizm yaklaşımı ile bilinir.

Sulungur Gölü

Sulungur Gölü

Sulungur Gölü, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlıdır. Bir tatlı su gölü olan Sulungur, bölgenin eşsiz ekosistemini yansıtan bir biyo çeşitlilik merkezi olarak görülür. Sazlık alanlar, kamışlar ve yemyeşil bitki örtüsü ile pek çok farklı kuş türünü ağırlar. Sulungur Gölü'nün sessiz suları, doğa fotoğrafçıları için de oldukça cazip bir noktadır.

Çalış Plajı

Çalış Plajı

Çalış Plajı, Türkiye'nin güneybatı kıyısında yer alan Fethiye'nin en popüler tatil beldelerinden biridir. Uzun bir kıyı şeridi ile dikkat çeken plaj, turkuaz renkli suları ve geniş kumlu sahili ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. Çalış Plajı, sunduğu rahatlatıcı deniz ve güneş banyosunun yanı sıra, berrak suları ve hemen hemen gün boyu hafif esen rüzgarı ile su sporlarına meraklı olanlar için de idealdir.

Ortaca Saat Kulesi

Ortaca Saat Kulesi

Ortaca Saat Kulesi, şehrin sosyal yaşamının ve tarihinin bir simgesidir. Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar gelen saat kulesi, Ortaca'nın geçmişle bağını koruyan en önemli yapılarındandır. Günün bazı saatlerinde melodik çan sesi ile zamanı müjdeleyen kule, şehrin canlı atmosferinin nemli bir parçasıdır.

Bu içeriğimizde Muğla Ortaca gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Genel olarak en popüler ve sevilen yerleri listeye eklemeye dikkat ettim. Ayrıca sitemizde yer alan sonsuzluk havuzlu villa seçeneklerine de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00