Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
479_milas-gezilecek-yerler.jpg

Milas Gezilecek Yerler (Rehber)

30.09.2024 16:45:00

Milas'da Nereye Gidilir?

Bir yanında Beşparmak Dağlarının muhteşem orman manzarası bir yanında ise Gökova Körfezinin eşsiz görüntüsü olan Milas, ülkemizin tatil duraklarından birisidir. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmasının yanı sıra ziyaretçilerin ikinci kez görmek istediği bir adrestir. Geçmişi Milattan Önce 3000li yıllara kadar gelen Milas, antik kentlere, tapınaklara, camilere ve anıtsal yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Tarihte her dönemde ilgi çeken Milas, günün her mevsimde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Pek çok kişi de Milas’ta gezilecek yerler hakkında araştırma yapmaktadır. Sizler de Milas’a gideceğiniz zaman muhakkak gezip görmeniz gereken yerleri yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Milas Ören Plajı

Milas Ören Plajı

Milas sınırları içerisinde denize girmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği noktalardan birisi Ören Plajı olarak isimlendirilmektedir. İlçenin merkezine 15 kilometre kadar bir uzaklığı bulunan plaj Ege denizinin mavi sularında serinlemeyi vadetmektedir. Ulaşımı da oldukça kolaydır. Ortalama 2 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Milas Ören Plajı, ince kumlu bir sahile sahiptir. Denizinin temizliği sayesinde de pek çok kişinin beklentilerini karşılayan, huzurlu bir deniz keyfi sunmaktadır. İçerisinde çeşitli balık sürülerini de görebileceğiniz plajda şezlong ve güneş şemsiyesi de kiralamanız mümkündür. Ayrıca akşam yürüyüşlerinize çıkabilir, taze deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz.

Tarihi Milas Evleri 

Tarihi Milas Evleri

    Milas doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerleriyle de ön plana çıkmaktadır. İlgi çekici tarihi yapıları, geçmişi sayesinde her köşede bir detayla karşılaşabilirsiniz. 19. yüzyılda inşa edilen geleneksel Türk evleri yoğunlukla iki katlı olarak tasarlanmıştır. Taş, kerpiç gibi malzemelerden yapılan bu evlerin halen yaşam alanı olarak kullanıldığını da görebilirsiniz. Bölgenin kendine özgü kültürel miraslarına şahitlik edebilir, sokaklarda adeta bir müze geziyormuş gibi hissedebilirsiniz. Tarihi evler arasında ise müze ya da sanat galerisi olarak hizmet verilen evleri de gezip görebilirsiniz.

    Milas gezilecek yerler listesinde mutlaka görmeniz gereken ev tiplerinden birisidir. Özellikle tarihi dokusu ile sizleri bir hayli etkileyecektir.

    Milas Müzesi

    Milas Müzesi

    Milas’ın etkileyici tarihinde önemli bir yere sahip olan, kültürünü en iyi şekilde yansıtan hazinelerinden birisi Milas Müzesidir. 1967 yılında kurulan ve halen hizmet vermeye devam eden Milas Müzesi, 19. yüzyılda inşa edilmiştir. 1997 yılında restore edilmesinin ardından da Milas Konağı içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir. Milas çevresinde yapılan kazılarda değerli arkeolojik eserler ortaya çıkarılmıştır. Bu eserler ve çok daha fazlası da Milas Müzesinde sergilenmektedir. Heykeller, sikkeler, mozaikler, lahitler ve seramikler müze içerisinde binlerce yıllık kültürü yansıtmaktadır. Pazartesi günleri dışında haftanın her günü açık olan Milas Müzesi’ni Müze Kart kullanarak da ziyaret edebilirsiniz.

    Ayrıca kapalı havuzlu villa kiralama seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

    Milas Beçin Kalesi

    Milas Beçin Kalesi

    UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almakta olan, yoğun bir şekilde ziyaret edilen Milas Beçin Kalesi, ilçeye 5 kilometre uzaklıktadır. Milattan Önce 7. yüzyılda inşa edilen kalenin Roma ve Bizans döneminden Osmanlı İmparatorluğuna kadar kullanıldığı bilinmektedir. Kaleyi ziyaret ettiğiniz zaman keşfedebileceğiniz yerler arasında iç kale bulunmaktadır. Kalenin en eski ve yüksek yeri olan bu alanda cami, medrese, hamam gibi tarihi yapılar mevcuttur. Dış kale kısmında ise kalenin içyapılarını saran surlar bulunmaktadır. Bu güçlü surlar, antik çağlardan günümüze kadar taşınmıştır. Ek olarak engebeli bir arazide yer alan kaleye ulaşım için belirli bir alanın yürünmesi gerekmektedir. Bundan ötürü ayakkabılarınızın kaymaması, yanınızda su ve benzeri ihtiyaçların olması önerilmektedir. 

    Milas Çöllüoğlu Hani

    Milas Çöllüoğlu Hani

    Milas sınırları içerisinde görülmesi gereken mimari eserlerden birisi Milas Çöllüoğlu Hani olarak bilinmektedir. Osmanlı döneminde inşa edilen bir kervansaray olan hanın yapım tarihi net değildir. Mimari yapısından yola çıkılarak 17. yüzyıla ait olduğu düşünülen bu han, ilçe merkezine yürüyerek 10 dakikalık bir mesafededir. Antik İpek Yolu rotasında bulunan Çöllüoğlu hanı klasik Osmanlı kervansaraylarının özelliklerine sahiptir. İlerleyen dönemlerde aslına uygun olacak şekilde restore edilmiştir. Günümüzde ise çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılmaya devam edilmektedir. Hanın belirli bir bölümünde Türk yemeklerinin tadına bakabileceğiniz bir restoran da bulunmaktadır. Dilerseniz bu tarihi atmosfer içerisinde etkileyici fotoğraflar çekebilir, lezzetli Türk yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

    Milas Baltalı Kapı

    Milas Baltalı Kapı

    Milas denildiği zaman ilk akla gelenlerden biri olan, adeta simge haline gelen Baltalı Kapı’nın yapılış tarihi net değildir. Buna karşın tahmini olarak Milattan Önce 4. ya da 5. yüzyıllarda yapıldığı düşünülmektedir. Mylasa Antik Kenti surlarına ait bir parça olarak yapılan bu kapı Milas merkezindedir. Atatürk Caddesinde bulunan Baltalı kapı ziyaretçilerinin dikkatini çekmektedir. 

    Bu içeriğimizde Milas gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Gitmeden önce yerleri incelemenizi tavsiye etmekteyiz. Bu sayede çok daha detaylı bilgilere sahip olmuş olacaksınız. 

    WhatsApp
    ×Müşteri Temsilcileri
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    ×
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

    XREZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
    İndirim₺0,00
    Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
    Toplam Tutar₺0,00
    Ön Ödeme ₺0,00
    Kapıda Ödenecek ₺0,00