Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
141_marmaris-gezilecek-yerler.jpg

Marmaris'te Gezilecek Yerler (Rehber)

23.08.2024 17:00:00

​Ege Bölgesi'nde güzel bir tatil yapmak isteyenler için Muğla harika destinasyonlara sahip bir ilimizdir. Bodrum ve Fethiye gibi popüler tatil yerlerinin yanı sıra Marmaris de Muğla'da bulunur. Hoş bir tatil deneyimi için Marmaris'i ziyaret etmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Bu durumda Marmaris'te gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Yazımızda burada gezilecek 5 güzel yer hakkında bazı temel detayları bulabilirsiniz. Marmaris tatilinizde pek çok yeri gezebilir, çeşit çeşit etkinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Marmaris'te Gezilecek En Güzel Yerler Nereler?

Keyifli bir tatil deneyimi için gittiğiniz yerdeki ünlü mekanları gezmek isteyebilirsiniz. Muğla'nın bir ilçesi olan Marmaris'te ziyaretçilerin gezerken eğlenceli zaman geçirebileceği çok sayıda yer vardır. Marmaris'te gezilecek yerler arasında İncekum Plajı ve Günnücek Milli Parkı gibi doğal alanlar bulunur. Ayrıca burada yapacağınız gezide barlar sokağına göz atmak isteyebilirsiniz. Macera dolu bir deneyim için Burunucu Macera Parkı'na gidebilirsiniz. Geziniz sırasında tarihi eserlere göz atmak isterseniz Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

İncekum Plajı

İncekum Plajı

Ege Bölgesi'ndeki popüler bir tatil yeri olan Marmaris'te gidilebilecek pek çok farklı plaj bulunmaktadır. Bunlar arasında Marmaris Halk Plajı ve Kızkumu Plajı gibi örnekler yer alır. Buna ek olarak İncekum Plajı da burada bulunan popüler plajlardan biridir. İncekum Plajı'nda denize girerek ve güneşlenerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plaj yakınlarında bulunan Sedir Adası'nda Kleopatra Plajı, Apollon Kutsal Alanı, Kedrai Antik Kenti ve Sedir Adası Antik Tiyatrosu gibi yerler gezilebilir.

Günnücek Milli Parkı

Günnücek Milli Parkı

Turistik gezilerinizde yapmak isteyebileceğiniz pek çok aktivite seçeneği mevcuttur. Bunlar arasında gittiğiniz yerde bulunan doğal alanları gezmek yer alabilir. Gittiğiniz yerin doğal güzelliklerini keşfederek ferah bir alanda temiz hava alabilirsiniz. Bu konuda Marmaris'te gezilebilecek çok sayıda mekan bulunmaktadır. Bunlardan biri aynı zamanda Marmaris Milli Parkı olarak da bilinen Günnücek Milli Parkı'dır. Park yakınlarında bulunan marinaya da bir göz atabilirsiniz.

Ayrıca sitemizde yer alan Antalya Kalkan villa kiralama seçeneklerine göz atmayı unutmayın! 

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Söz konusu Marmaris'te gezilecek yerler olduğunda pek çok doğal alan ve plaj bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Marmaris'te tarihi ve kültürel anlamda önemi olan mekanlar da mevcuttur. Bunlardan biri Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi'dir. Temelleri ilk olarak milattan önce 1045 yılında inşa edilmiş bu yapı Kanuni Sultan Süleyman döneminde yenilenmiştir. Günümüzde ise bu yapı tarih severlerin Marmaris'te gezmek isteyebileceği bir yerdir. Açık olduğu günlerde müze sabah 9 ile akşam 8 arasında ziyaret edilebilir.

Barlar Sokağı

Barlar Sokağı

Doğal, tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra Marmaris tatiliniz sırasında eğlence mekanlarına da gitmek isteyebilirsiniz. Zira Marmaris özellikle bu yanıyla bilinen bir tatil yeridir. Çok sayıda güzel eğlence mekanının bulunduğu bu yerde barlar sokağını ziyaret edebilirsiniz. Barlar sokağında gidilebilecek pek çok bar ve gece kulübü bulunmaktadır. Marmaris'teki gece hayatını burada deneyimleyebilirsiniz. Yakınlarda bulunan restoran ve kafelere de bir göz atabilirsiniz.

Burunucu Macera Parkı

Burunucu Macera Parkı

Ferah bir alanın keyfini çıkarmak, aynı zamanda eğlenceli oyunlar oynamak için Marmaris'te Burunucu Macera Parkı'na gidebilirsiniz. Burası özellikle çocuklu aileler için Marmaris'te harika bir mekan olabilir. Aynı zamanda arkadaşlarınızla beraber yaptığınız bir Marmaris tatilinde de burayı ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Ayrıca Marmaris'te gezilecek yerler arasında bulunan bir diğer mekan olan Günnücek Milli Parkı buranın yakınlarındadır.

Marmaris Tatilinde Neler Yapılır?

İster ailecek ister arkadaşlarınızla yaşayacağınız bir tatil deneyimi için destinasyonunuz olarak Marmaris'i seçebilirsiniz. Muğla'daki popüler tatil yerlerinden biri olan Marmaris'te plajları, doğal ve tarihi alanları gezebilirsiniz. Buna ek olarak Marmaris'te hareketli bir gece hayatını deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Marmaris tatiliniz sırasında buranın yerel yemeklerini deneyebilir, bungee jumping ve yamaç paraşütü gibi heyecan dolu aktiviteler yapabilirsiniz. Kısacası eğlenceli bir tatil deneyimi için Marmaris'te yapılacak aktivite çeşitliliği oldukça boldur. Hoş bir tatil deneyiminin önemli unsurları arasında konaklama için seçtiğiniz mekan da yer alır. Yapacağınız aktiviteler ve gezeceğiniz yerlere ek olarak bu konu hakkında da plan yapmak isteyebilirsiniz. Marmaris'te konaklama için iyi bir oteli tercih edebilir, bungalov ve çadır kampı gibi seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

Bu içeriğimzide sizlerle birlikte Marmaris'te gezilecek yerler konusuna göz atmaktayız. Umarım sizler için faydalı bir blog içeriği olmuştur. Villacınız olarak villa kiralama siteleri alanında en iyi şekilde hizmet sunmaktayız. Detaylı bilgiler için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00