Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
201_koycegiz-gezilecek-yerler.jpg

Köyceğiz Gezilecek Yerler (Rehber)

22.10.2024 11:55:00

Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan ve yıl içinde çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Muğla’da birçok tatil beldesi bulunur. Doğal güzellikleri, muhteşem denizi ve tarihi mirasları ile Muğla, turistik olarak ülkemize büyük bir ekonomi sağlar. Tatil rotanızı Muğla’ya çeviriyorsanız, Köyceğiz gezilecek yerler gibi birçok fırsat yakalayabilirsiniz. Muğla’nın en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden biri olan Köyceğiz’de muhteşem bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Muğla’nın en popüler tatil beldesi Köyceğiz, doğal güzellikleri ve keyifli konaklama alternatifleri ile bir tatilden beklentilerinizi en iyi şekilde karşılar. Tatilinizi planlarken, Muğla Köyceğiz gezilecek yerler hakkında bilgi alabilir, zaman kaybetmeden bölgedeki her yeri gezebilirsiniz.

Köyceğiz Gezilecek Yerler

Köyceğiz konaklama seçenekleri içinde beklentinize uygun olan seçeneği belirledikten sonra tatilinizde neler yapacağınızı planlamaya başlayabilirsiniz. Konforlu ve keyifli bir tatil planı için Köyceğiz gezilmesi gereken yerler listesi hazırlayabilirsiniz. Tarihi mirasları, doğal güzellikleri ve turistik mekanları ile birçok gezip görülecek mekan sunan Köyceğiz’de zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz.

Köyceğiz'in sıcak halkı, sizlere Köyceğiz'in tarihi ve rivayetlerini de anlatabilir. Kaya mezarları Köyceğiz'in dikkat çeken noktalarından biridir. Aynı zamanda çevrede yer alan göller de masmavi bir doğa manzarası da sizi çok etkileyebilir. Köyceğiz’e gitmişken bir bisiklet kiralayıp çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Dilerseniz doğa yürüyüşleri yapabilir, her yer, adım adım gezme fırsatı elde edebilirsiniz. Yeşili ve mavisi ile adeta kartpostalları andıran Köyceğiz’de gezilecek yerler;

Kulak Mesire Alanı

Kulak Mesire Alanı

Doğa meraklıları için adeta bir cennet gibi olan Köyceğiz'de etkileyici göl manzaraları eşliğinde piknik, çadır ve karavan kampı yapmak için Kulak Mesire Alanı’nı seçebilirsiniz. İlçe merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve kısa bir yürüyüş mesafesinde olan mesire alanı, aynı zamanda donanımlı kamp alanları ve karavan parkları ile büyük beğeni topluyor.

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti, sarp kaya uçurumlarında oyulmuş görkemli kral mezarları ile dünyanın dört bir köşesinden tarih ve arkeoloji tutkunlarını kendine çeker. Köyceğiz gezisinde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alan antik kent, Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır mahallesi sınırlarında ilçeye sadece 40 dakika uzaklıktadır. Doğa yürüyüşleri ve tarih turlarıyla bu bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz.

Ayrıca sitemizde yer alan Patara kum tepesi blog içeriğimize de göz atmayı unutmayın! 

Toparlar Şelalesi

Toparlar Şelalesi

Muğla Köyceğiz gezilecek yerler listesinde, keyifli bir yaz günü geçirmek ve harika fotoğraflar çekmek için Toparlar Şelalesi’ne mutlaka yer vermelisiniz. İlçe merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta olan ve sarp kayalar arasından 4 metre yükseklikten dökülen Toparlar Şelalesi’nin bembeyaz suları ve adeta bir havuzu andıran kaya göleti ile görülmeye değer manzaralar sunar.

Sultaniye Kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları

Kaynak suları ile şifa arayan insanları yıl boyunca kendine çeken Köyceğiz’de hem tedavi amaçlı hem de sıcak sularda yılın yorgunluğunu atmak için Sultaniye kaplıcalarında da mutlaka uğramalısınız. Köyceğizmerkeze sadece 25 kilometre uzaklıkta olan Sultaniye kaplıcaları, 39 dereceyi bulan kalsiyum, sülfür, radon ve radyoaktif maddeler bakımından zengindir.

Kaunos Kral Mezarları

Kaunos Kral Mezarları

Yalnız Köyceğiz ve Muğla'nın değil Türkiye'nin de en çok bilinen tarihi hazinelerinden biri olan Kaunos Kral Mezarları, Muğla Köyceğiz gezilecek yerlerlistesinde ilk sıralarda yer alıyor. Benzersiz kaya mezarları, 152 metre yükseklikteki sarp kayalar içine oyulmuş ve tapınak tasarımlarıyla ünlü Kaunos Kral Mezarları’nda en güzel fotoğrafları gün batımı saatlerinde çekebilirsiniz.

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü

İlçeye ismini veren ve büyüleyici güzelliği ile ülkemizin görülmesi gereken doğa cennetlerinden biri olan Köyceğiz Gölü, her mevsim benzersiz tabiat manzaraları sunar. Köyceğiz Gölü, özellikle gün batımlarında taze balık ve yöresel mezeleri tadabileceğin birbirinden güzel balık restoranları da sunar.

Sığla Ormanı

Sığla Ormanı

Köyceğiz Gölü kıyısında uzanan Sığla Ormanı’nı yemyeşil doğal güzellikleri ve masmavi göl sularıyla çevrili gizli kalmış bir doğa cennetidir. Koruma altına alınan Sığla Ormanı, Köyceğiz’de çok ilgi gören yerlerden biridir.

Eski Köyceğiz

Eski Köyceğiz

Köyceğiz'de harika fotoğraflar çekmek ve huzurlu atmosferin tadını çıkarmak için ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Eski Köyceğiz’i mutlaka ziyaret etmelisiniz. Köyceğiz ile Ortaca arasında bulunan ve ilçenin ilk yerleşim yeri olan Eski Köyceğiz; antik çağlardan günümüze kalan tarihi yapıları, yüzlerce yıllık köy evleri ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu

Köyceğiz gezinizde Ege Denizi ve Akdeniz’in buluştuğu masmavi suları görmek için ilk uğramanız gereken yer, yemyeşil Ekincik Koyu’dur. İlçe merkezine, 35 kilometre uzaklıkta bulunan yemyeşil koya yıl boyu düzenlenen doğa yürüyüşlerinin yanı sıra minibüslerle de yarım saatte kolayca ulaşabilirsiniz. Köyceğiz en güzel yerler listenizde yer alan temiz ve doğal güzellikleri bozulmamış bu koyda, unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz.

Bu içeriğimizde Muğla Köyceğiz gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için de faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan Muğla'da ne yenir konusuna da göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00