Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
912_kisin-turkiyede-gezilecek-yerler.jpg

Kışın Türkiye’de Gidilebilecek Yerler

27.09.2024 14:55:00

Kışın Türkiye’de Tatil İçin Nereye Gidilir?

Kış aylarında bembeyaz bir örtü misali doğayı kucaklayan kar, benzersiz doğa manzaraları ortaya çıkarmaktadır. Ormanın, dağların karla kaplanması yaz aylarının koşturmacasının, kalabalığın ve bunaltıcı sıcakların geride kalması anlamına gelmektedir. Pek çok kişi de kış aylarında şehrin stresinden ve yoğunluğundan uzaklaşmak için kısa bir mola vermeyi tercih etmektedir. Bundan ötürü de kış turizmiyle ünlenen bölgeler hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Pek çok kişi kışın Türkiye’de gidilebilecek yerler arasından seçim yapmaya çalışmaktadır. Son yıllarda ise dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kış tatili yayın bir hal almaya başladı. Öyle ki kış aylarında tatil yapmak için tercih edebileceğiniz pek çok alternatif de bulunmaktadır. Tüm bunlardan haberdar olmak ve kış tatilinizde size en uygun yeri seçmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Tüm gidilebilecek yerleri başlıklar halinde listelemek istedim. Bu sayede hem daha fazla detaya değinmiş, hem de karmaşık yapıyı önlemiş olacağız. Gelin hızlıca merak edilen başlıklarımıza geçiş yapalım.

Bursa Uludağ

Bursa Uludağ

Ülkemizde kış, kayak ve tatil denildiği zaman ilk akla gelen lokasyonlardan birisi elbette ki Uludağ’dır. Bursa’da yer alan Uludağ kış tatilinizin hayal ettiğinizden bile iyi geçebileceği bir konumdur. Yılın her mevsiminde bambaşka bir huzur veren Uludağ, kış aylarında kayağın ve kış tatilinin keyfini çıkarmanızı mümkün hale getirmektedir. Profesyonel kayakçıların kayabileceği, aynı zamanda amatörler için de uygun pistlerin bulunduğu Uludağ, farklı zorluk dereceleri olan pistlere sahiptir. Sizler de pistlerin zirvesine kolayca ulaşıp kayağın tadını çıkarabilirsiniz. 

Kapadokya 

Kapadokya

Ülkemizdeki hemen herkesin olduğu gibi yabancı turistlerin de ilgisini çeken Kapadokya masalsı bir şehir olarak yorumlanmaktadır. İçinde bulundurduğu yer altı şehirleri, peri bacaları ve doğa manzaralarıyla hemen herkesin görmesi gereken yerlerdendir. Barındırdığı benzersiz güzellikler her mevsimde olduğu gibi kış aylarında da kendini göstermektedir. Sizler kış tatili yapmak istediğiniz zaman huzur dolu bir zaman geçirebilir, bembeyaz kar görüntüsüne eşlik eden Kapadokya’yı keşfe çıkabilirsiniz. Sosyal medyada büyük ilgi çeken balon turlarına katılabilir, Aşk Vadisi manzaralarını izleyebilir, şarap evlerini ziyaret edebilirsiniz. Buna benzer daha birçok seçenek sayesinde Kapadokya çok güzel anılarla hafızanızda kalabilir. 

Erzurum Palandöken

Erzurum Palandöken

Türkiye’nin kış tatili için en güzel adreslerinden biri olan Palandöken, dünyanın ünlü kayak pistlerine sahiptir. Kış sporlarının tadını çıkarmak ve kış sporlarında profesyonel olmak isteyenler için en doğru tercihlerden birisidir. Sunduğu doğa manzarası, kayak merkezleri ve pistleri ziyaretçilerinin memnuniyetle ayrılmasını sağlamaktadır. Sizler de bu tüm bu fırsatlardan yararlanmak için seçiminizi Palandökenden yana kullanabilir, Erzurum mutfağının benzersiz lezzetlerini tadabilirsiniz. 

Kışın gezilebilecke yerler arasında mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim yerlerden birisidir. Şimdi ise bir diğer başlığımıza göz atabiliriz. 

Kastamonu Ilgaz

Kastamonu Ilgaz

Kış tatili için kalabalıktan uzak bir adres tercih etmek isteyenler için en iyi seçeneklerden birisi Ilgaz’dır. Kastamonu ile Çankırı arasında kalan Ilgaz, kayak tatili için de oldukça uygundur. Sahip olduğu kayak merkezleri ziyaretçilerin beğenisini kazanmaktadır. Genellikle büyükşehirlerden ziyaretçi alan Ilgaz, sunmuş olduğu alternatiflerle de kış tatilinizi daha keyifli hale getirmektedir. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Ilgaz Milli Parkı da muhakkak görülmesi gereken yerler arasındadır. 

İstanbul Ağva

İstanbul Ağva

İstanbul’da kış aylarında kısa bir tatil yapmak isteyenler için vazgeçilmezler arasında Ağva yer almaktadır. İstanbul ile arasındaki mesafe bir hayli kısa olan Ağva, sizleri şehrin yoğunluğundan, kargaşasından ve gürültüsünden kurtarmaktadır. Bahar aylarında olduğu gibi kış aylarında da sıklıkla tercih edilmeye devam edilmektedir. İstanbul’a yakın yerlerde kış tatili yapmak isteyenler için keyifli bir alternatif olarak görülmektedir. Doğayla iç içe olmak, sessizliğin ve eşsiz manzaraların tadını çıkarmak için tercihinizi Ağva’dan yana kullanabilirsiniz. 

Kayseri Erciyes

Kayseri Erciyes

İç Anadolu bölgesi ve kış denildiği zaman öne çıkan yerlerden birisi Kayseri’dir. Kayseri aynı zamanda barındırdığı güzellikler ve lezzet dolu yemekleriyle ön planda tutulmaktadır. Ülkemizde herkesin olduğu gibi turistlerin de muhakkak görmesi gereken yerlerden olan Kayseri kış turizminde sıklıkla tercih edilmektedir. Erciyes Dağında yer alan kayak merkezleri sayesinde kış sporlarıyla ilgilenebileceğiniz, tatilin keyfini çıkarabileceğiniz bir tatil yapmanız mümkündür. Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan Kayseri sizleri benzersiz lezzetleriyle dolu mutfağıyla da ağırlamaktadır. Mantı, yağlama, pastırma ve sucuk gibi eşsiz lezzetlerini tadabilirsiniz. 

Kars Sarıkamış 

Kars Sarıkamış

Ülkemizin ilgi gören turistlik treni doğu ekspresi ile muhteşem bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Yolculuğunuzun sonunda bembeyaz bir görüntüyle sizleri karşılayacak olan Sarıkamış’a ulaşabilirsiniz. Sarıkamış, Sarıcam ve kayak yapabileceğiniz pisler sayesinde kış tatili tam da istediğiniz gibi geçirebilirsiniz. Doğu ekspresiyle birlikte yalnızca Kars’ı değil aynı zamanda İç Anadolu ve Doğu Anadolu manzaralarını izleyebilirsiniz. Tren yolculuğu yapmak istemeyenler için ise bir saatlik bir uçak yolculuğunun ardından Kars’a gelmek mümkündür. 

Bu içeriğimizde Kışın Türkiye'de gidilebilecek yerler listesine göz atmaktayız. Umarım sizler için faydalı bir blog içeriği olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan kiralık villa kategorimize de göz atmayı unutmayın! 
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00