Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
661_kaputas-plaji-nerede.jpg

Kaputaş Plajı Nerede? Kaputaş Plajı Yorumları

27.09.2024 14:50:00

Kaputaş Plajı Nerede?

Ziyaretçilerini kendine hayran bırakan, uluslararası bir plaj olarak yorumlanan Kaputaş Plajı, Kaş’a 20 kilometre uzaklıktadır. Kanyon Ağzı olarak isimlendirilen bölgede kalan plaj, buz gibi suyuyla yaz aylarında ihtiyacınız olan serinliği sağlamaktadır. Derinliği ve darlığıyla ünlü olan kanyondan akan suyu soğuk olmasının yanı sıra turkuaz rengindedir. Doğayla olan uyumu, çakış taşlarının denizin suyuyla birleşimi, benzersiz plaj manzaraları fotoğraflamanızı mümkün hale getirmektedir. Bu yüzden de pek çok kişi Kaputaş Plajı nerede, nasıl gidilir şeklinde sorular sormaktadır. 

Kalkan’a 7 kilometrelik bir uzaklıkta olan Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan karayolu üzerinde kalmaktadır. Birinci derece sit alanı olarak korunma altında tutulurken Fethiye’ye tatile gelenlerin muhakkak uğradıkları adreslerden birisidir. Kaputaş plajına gitmek istiyorsanız da öncelikli olarak Kaş’a gitmelisiniz. Plaj Antalya sınırları içerisinde yer alsa da Muğla Dalaman Havalimanına çok daha yakın olduğu bilinmektedir. Antalya sınırları içerisindeyseniz ise Antalya otogarından Kaş’a giden otobüslere binebilirsiniz. Kaş’a geldiğiniz zaman ise Kaputaş Plajına götüren minibüslere binmeniz gerekmektedir. Özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız farklı yol güzergâhlarını takip edebilirsiniz. Fethiye, Marmaris, İstanbul ya da İzmir’den gelenlerin Fethiye, Kalkan, Kaş yolundan gelmesi gerekmektedir. Ankara ya da Konya’dan geliyorsanız da Burdur Çavdır yolunu izleyebilirsiniz. İyi bir tatil geçirmek, tüm yılın yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmak için Kaputaş Plajı tercih edebileceğiniz en iyi plajlardan birisidir. Gün boyu denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Kaputaş Plajının Özellikleri Nelerdir?

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Kaputaş Plajı, insanları doğal güzelliklerle bir araya getirmektedir. Dünyada ün kazanmış olan bu plajın Akdeniz’in güzelliğini en iyi şekilde temsil ettiğini söylemek de mümkündür. Doğal bir oluşum olarak nitelendirilmesinin yanı sıra turkuaz rengiyle ön plana çıkmaktadır. Ancak denizin renginin sürekli olarak değiştiği bilinmektedir. Sizler de farklı zaman dilimlerinde farklı renklerin olduğunu görebilirsiniz. Geçmişten günümüze taşınan efsanelerin birinde de turkuaz renginin bu denizden çıktığı söylenmektedir. Ancak Kaputaş Plajının genel özellikleri arasında zahmetli yolları da bulunmaktadır. Sizler plaja inmek için 187 basamaklı merdivenleri inmelisiniz. Merdivenleri inerken dünyanın pek çok yerinde rastlayamayacağınız kadar eşsiz bir doğa manzarasıyla karşılaşabilirsiniz. Dağların yarılmasıyla oluşan Kaputaş Plajı, sizleri doğanın bambaşka bir yüzüyle, eşsiz bir güzellikle tanıştıracaktır. 

Kaputaş Plajı Nerede

Kaputaş Plajının ünlü merdivenleri uzun yıllardan bu yana kullanılmaya devam etmektedir. Kullanılmaya bağlı olarak da merdivenlerin yarı yarıya olacak şekilde azaldığı bilinmektedir. Plaja gittiğiniz zaman belediyenin faaliyetinde olan şezlong, şemsiye gibi kiralama hizmetlerinin olduğunu görebilirsiniz. Mavi Mağara ve Seyret Çakıl Plajına yakın olan Kaputaş Plajı için ise herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. 

Kaputaş Plajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Ülkemizde popüler bir yere sahip olan, turistlerin ilk tercihlerinden biri olan Kaputaş Plajına gitmek istediğiniz zaman bilmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bunlardan söz edecek olursak Kaputaş Plajı çoğunlukla kalabalıktır. Popüler olması, büyük bir rağbet görmesinin temel nedenidir. Ek olarak plaja ulaşabilmeniz için dar yollardan geçmeniz gerekmektedir. Bu da ulaşım sorunlarını beraberinde getirmektedir. Kaputaş Plajına gittiğiniz zaman araçların dar yollara park edilmiş olmasından ötürü yolun tıkandığını da görebilirsiniz. Bu problemlerden etkilenmemek istiyorsanız da sabah erken saatlerde gidebilirsiniz. Böylece kalabalıktan, araba kuyruklarından etkilenmezsiniz. Böylece günün en güzel zaman diliminde denizin ve bu doğa harikası plajın tadını çıkarabilirsiniz. 

Kaputaş Plajına gideceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi yiyecek ve içecek teminidir. Denize gireceğiniz ve bunun akabinde çok daha hızlı acıkacağınız için yanınıza yiyecek, içecek bir şeyler alabilirsiniz Çünkü yemek için plaj içerisinde yalnızca tek bir alternatif mevcuttur. Farklı alternatiflerin olmamasından ötürü de yanınızda bir şeyler götürmeniz sizin faydanıza olacaktır. Kaputaş Plajına gidenlerin yorumları incelendiği zaman en çok dikkat çeken konulardan birinin bu olduğu gözlemlenmektedir. 

Kaputaş Plajı sınırları içerisinde önemsemeniz gereken bir diğer nokta ise denizin yükseltisidir. Çakıllardan ötürü sığ gibi görünen deniz ilerlediğiniz zaman derinleşmektedir. Denize girdiğiniz zaman seviyeyi doğru bir şekilde ayarlayabilmelisiniz. Diğer türlü denize girmeniz sizin için tehlikeli olacaktır. Ek olarak su seviyesi gibi dalga seviyesine de dikkat etmelisiniz. Yüksek dalgaların gelmesi ihtimaline karşı daha dikkatli bir şekilde yüzdüğünüzden emin olmalısınız. Bu içeriğimizde kaputaş plajı nerede konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan villa kirala seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00