Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
435_kalkan-gezilecek-yerler.jpg

Kalkan Gezilecek Yerler 2024

30.09.2024 16:35:00

Kalkan'da Nerelere Gidilebilir?

Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biri olan Kalkan, her yıl binlerce ziyaretçiye kapılarını aralamaktadır. Turistlerin benzersiz deneyimler yaşadığı, doğanın maviyle buluştuğu Kalkan her bir durağıyla kendine hayran bırakıyor. Kalkan’da tatil planı yaptığınız zaman gezip görmeniz gereken yerlerin listesi ile bir hayli uzun. Yazımızda Kalkan gezilecek yerler için muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerleri sıraladık. Yazımızı okumaya devam ederek tatilinizi güzelleştirecek, benzersiz güzelliklerle karşılaşacağınız durakları öğrenebilirsiniz. 

Gelin hızlıca konuyla ilgili merak edilen başlıklarımıza geçiş yapalım. Bu sayede kafanızdaki soru işaretlerini de gidermiş olacağız. 

Patara Antik Kenti 

Patara Antik Kenti

Kalkan’ın mavi sularına uzanmış olan, benzersiz bir kültürel miras olarak görülen Patara Antik Kenti doğayla iç içedir. İçerisinde barındırdığı eşsiz kumsal, berraklığıyla kendine hayran bırakan deniz ve tarihi detaylarıyla ziyaretçilerine unutulmaz anılar bırakmaktadır. Likya uygarlığının merkezlerinden biri konumunda olan Patara içerisinde tapınak, tiyatro, hamam gibi önemli pek çok tarihi eser bulunmaktadır. Antik çağa ait mimari zenginlikleri, estetik anlayışı Patara içerisinde bulabilirsiniz. Aynı zamanda Patara Antik Kenti’nde yürüyüşe çıkabilir, tarihi kalıntıları keşfedebilirsiniz. Tatiliniz sırasında geçmişe yolculuğa çıkmışsınız gibi hissettiren bu kent, doğanın tadını çıkarmak isteyenler için de doğru bir seçimdir. Ziyaretiniz sırasında farklı kuş türlerini de görebileceğiniz bu kentte keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

Mavi Mağara

Mavi Mağara

Kalkan’da ilgi çeken, farklı yapısıyla ilgi odağı olan Mavi Mağara doğal bir güzelliktir. Berrak bir denize sahip olması, doğanın mucizelerine ev sahipliği yapması gibi pek çok nedenle pek çok turistin uğrak noktasıdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kalkan limanından kalkan teknelerden birine bindiğinizde, yirmi dakikalık bir yolculuk sonucunda Mavi Mağara’ya ulaşabilirsiniz. Mağaraya girmek için ise yüzebilir veyahut dalış yapabilirsiniz. Mağaranın içine girdiğiniz zaman mavi bir atmosferle karşı karşıya kalırsınız. Deniz suyunun güneş ışığıyla oluşturduğu ve muazzam ortam, ziyaretçilerin beğenisini kazanmaktadır. Mağaranın içine girdiğiniz zaman ise kayaları, mağara duvarında yer alan şekilleri ve deniz canlılarını görebilirsiniz. Doğanın eşsiz eserlerinden birini görmek, keyifli zaman geçirmek istiyorsanız bu deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Kalkan gezilecek yerler listesi olarak mutlaka Mavi Mağara'ya gitmenizi tavsiye etmekteyiz. Şimdi ise bir diğer başlığımıza geçiş yapabiliriz. 

Xanthos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti

Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan Xanthos Antik Kenti UNESCO Kültür Mirası Listesinde bulunmaktadır. İki tepenin üzerine kurulan ve tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olan bu kent, ismini toprağının renginden almaktadır. Sarı bir toprağı olan Xanthos Antik Kenti Truva Savaşında adı geçen yerden birisidir. Aynı zamanda İlyada destanında da bulunmaktadır. Tarihin içerisinde sırasıyla pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Antik kenti ziyaret ettiğiniz zaman sizleri kaya mezarları karşılamaktadır. Gezmeye devam ettiğiniz zaman tiyatro, kilise, Harpy Anıtı, Akropolis gibi farklı yapıları görebilirsiniz. Ülkemizin en önemli kültürel miraslarından olan bu kenti muhakkak ziyaret etmelisiniz. 

Ayrıca sitemizde yer alan balayı kiralık vila seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı

Kaş ve Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, masmavi denizi ve kumunun rengiyle ünlü bir plajdır. Altın sarısı kumları, dalgaları dikkat çekici bir rol oynarken denizin farklı mavi tonlarına sahip olması da büyük bir ilgi toplamaktadır. Sizler de Kaputaş Plajını ziyarete gittiğiniz zaman, merdivenlerden aşağıya doğru indiğinizde denizin farklı mavi tonlarının olduğunu görebilirsiniz. Doğal bir güzelliğe sahip olan, temizliğiyle akıllarda kalan Kaputaş plajı, tatilinizin tadını çıkarabileceğiniz duraklardan birisidir. Saatlerce yüzmek, güneşlenmek isteyenlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılamaktadır. Koyda yer alan plajın etrafının kayalıklarla çevrili olması da kendine has bir özellik olarak yorumlanmaktadır. Plaja indiğiniz zaman belediyeye ait olan kafede farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Tatilinizin bir gününü huzurlu bir plaj deneyimine ayırmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz en doğru adreslerden birisidir. 

Saklıkent Kanyonu 

Saklıkent Kanyonu

Antalya ile Muğla arasında yer alan Eşen Çayı’nın bir uzantısı olarak bilinen Karaçay’ın eseri olan Saklıkent Kanyonu, toplamda 18 metre uzunluğa sahiptir. Yüksekliği 200 metre olan kanyonun suyu dağlardan eriyen karlara aittir. Bu yüzden de oldukça soğuk ve berrak bir su olarak nitelendirilmektedir. 1996 yılında milli park ilan edilen Saklıkent Kanyonunda 200 metrelik bir tahta köprü bulunmaktadır. Köprüyü geçtikten sonra suyun içinden yürüyüşe devam edilmektedir. Macera severler için ilgi çekici olan bu yürüyüş sırasında kayalara dikkat ederek ilerlemek gerekmektedir. Yürüyüşe devam ederken ise doğanın muhteşem tarafıyla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Kanyonun içindeki yürüyüş alanı ise toplamda 2 kilometreden oluşmaktadır. Ülkemizin doğal güzelliklerinden biri olan Saklıkent Kanyonu, Kalkan’a gelindiğinde muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. 

Bu içeriğimizde Kalkan gezilecek yerler rehberi konusuna göz atmaktayız. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00