Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
143_izmir-urla-gezilecek-yerler.jpg

İzmir Urla'da Gezilecek Yerler

4.09.2024 12:00:00

Ege Bölgesi'nde yurt içi tatili için gidilebilecek çok sayıda güzel ilimiz bulunmaktadır. Bu illerimizde harika tatil destinasyonu seçenekleri bulabilirsiniz. Bunlardan biri İzmir'in Urla ilçesidir. Burada birçok tarihi mekan, doğal alan ve plajı gezebilirsiniz. Tatiliniz için burayı ziyaret etmeyi planlıyorsanız İzmir Urla gezilecek yerler hakkında bilgi alma ihtiyacınız olabilir. Yazımızda sizler için İzmir Urla'da gezilecek 5 güzel yer hakkında bazı detaylara değineceğiz. Buraya yapacağınız gezinizi planlarken bu mekanlara da programınızda yer verebilirsiniz.

İzmir Urla'da Gezilecek Güzel Yerler Nereler?

Ege Bölgesi'nin gezmeye değer şehirlerinden olan İzmir'de tatil yapmak için birçok güzel yer arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Bunlar arasında Urla ilçesini seçebilirsiniz. Burada gezilecek pek çok yer ve çeşit çeşit aktivite seçeneği bulabilirsiniz. İzmir Urla gezilecek yerler arasında Azmak Plajı ve Urla Bağ Yolu gibi mekanlar yer alır. Dahası, burada Köstem Zeytinyağı Müzesi, Arkas Sanat Urla ve Malgaca Pazarı gibi başka birçok yeri de ziyaret edebilirsiniz. Aşağıda bahsettiğimiz bu yerler hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Azmak Plajı

Azmak Plajı

Güzel bir İzmir tatilinde yapmak isteyebileceğiniz aktivitelerden biri iyi bir plaja gidip eğlenmek olabilir. Bu konuda İzmir Urla'da çok sayıda harika seçenek bulabilirsiniz. Yüzmek ve güneşlenmek için bunlardan biri olan Azmak Plajı'nı seçebilirsiniz. Azmak Plajı yakınlarında çeşitli restoranlar ve konaklama yerleri bulunmaktadır. Dahası, dilerseniz yakınlarda bulunan Teos Antik Kenti'ni gezebilirsiniz. Plaj seçiminizi yakınlarda bulunan Akkum Plajı ve Altınköy Plajı gibi seçeneklerden yana da kullanabilirsiniz.

Malgaca Pazarı

Malgaca Pazarı

İzmir Urla'da tatil yaparken gezecek çok sayıda mekan bulabilirsiniz. Bu güzel ilçede eğlenceli bir tatil deneyimi yaşayabilir, bu tatili ileride size hatırlatacak hatıralık eşyalar almak isteyebilirsiniz. Burada yapacağınız tatilde alışveriş yapmak isterseniz Malgaca Pazarı'na göz atabilirsiniz. İzmir Urla gezilecek yerler arasında bulunan Malgaca Pazarı'nda çeşit çeşit hediyelik eşyalar ve hatıra eşyaları bulabilirsiniz. Tatiliniz sırasında bu pazara da bir göz atmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca sitemizde yer alan kapalı havuzlu villa kiralama seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

Urla Bağ Yolu

Urla Bağ Yolu

İzmir Urla plajları, doğal ve kültürel alanlarının yanı sıra burada şarapçılık konusunda yapılan çalışmalarla da bilinen bir ilçe. Urla geziniz sırasında kaliteli şaraplara ulaşabileceğiniz ve şarap tadımı yapabileceğiniz birçok mekan bulabilirsiniz. İzmir Urla gezilecek yerler arasında bulunan Urla Bağ Yolu'nu gezmek isteyebilirsiniz. Burada çok sayıda şarap bağını gezebilir, şarap tadımı yapabilirsiniz. Burada her sene Ağustos ayında Bağbozumu Festivali yapıldığı notunu da ekleyelim. İzmir Urla'da nereye gidilir ile ilgili en beğenilen yerler arasından birisidir. 

Arkas Sanat Urla

Arkas Sanat Urla

Pek çok kişi için tatiller rahatlatıcı bir deneyim aranan zamanlar olduğu gibi tatil sırasında kültürel etkinlikler de yapılabilir. Örneğin güzel bir müzeyi ziyaret etmek, müzelerde tarihi eserleri ve sanat eserlerini incelemek isteyebilirsiniz. Bu durumda, İzmir Urla gezilecek yerler arasında harika bir seçenek Arkas Sanat Urla olabilir. Müzede duvar halılarından zırhlara kadar birçok kategoride tarihi esere rastlayabilirsiniz. Buna ek olarak müzede çok sayıda güzel tabloyu inceleme fırsatı da bulabilirsiniz.

Köstem Zeytinyağı Müzesi

Köstem Zeytinyağı Müzesi

Başka birçok bölgemizde olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de zeytin yetiştiriciliği yapılan birçok yer bulunmaktadır. Urla'nın önemli tarımsal mahsullerinden biri olan zeytinden üretilen zeytinyağı hakkında bir müzeye gitmeye ne dersiniz? Geniş bir alan üzerine kurulmuş olan Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde zeytinyağına dair pek çok araç sergilenmektedir. İzmir Urla ziyaretinizde ilgi çekici bir müzeye gitmek isterseniz buraya bir göz atabilirsiniz. Müze açık olduğu günlerde sabah 10 ile akşam 6 saatleri arasında hizmet vermektedir.

İzmir Urla'da Neler Yapılır?

Urla'da gezilecek pek çok güzel mekan bulunur. Buraya yapacağınız ziyaret sırasında bahsettiğimiz yerlerin yanı sıra Urla Sanat Sokağı gibi yerlere de gidebilirsiniz. Urla'da birçok güzel doğal alana ve plaja gitme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca burada gerçekleştireceğinizi tatil sırasında şarap tadımı yapabilir, yerel lezzetleri deneyebilir ve genel olarak hoş bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. ​Gideceğiniz yerdeki konaklama seçenekleri tatil yaparken bilgi almak istediğiniz konulardan biri olabilir. Urla'da tabiatla iç içe bir konaklama deneyimi için çadır kampı gibi konaklama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Urla'da ziyaretçilerin konaklayabileceği pek çok otel bulunmaktadır. Ayrıca konforlu ve size özel bir alanda konaklamak için Urla kiralık villa seçeneklerine de göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu içeriğimizde kısaca İzmir Urla'da gezilecek yerler ile ilgili detaylara değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan en uygun villa kiralama seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00