Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
192_istanbula-yakin-tatil-yerleri.jpg

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri (2024)

28.08.2024 10:00:00

Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul'da yaşıyorsanız ara sıra kalabalıklardan uzaklaşıp kısa bir tatil yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Programınızda kısa bir aralığınız olduğunda günübirlik bir tatile çıkmak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla İstanbul'a yakın tatil yerleri hakkında bilgi alma ihtiyacınız olabilir. Bu alanda gitmeyi tercih edebileceğiniz çok sayıda güzel seçenek bulunur. Bunun bazı örneklerini yazımızda bulabilirsiniz. İstanbul'da yaşarken günübirlik tatil yapmak için bu seçenekler ve daha fazlası arasından tercihinizi yapabilirsiniz

Gelin hızlıca merak edilen İstanbul'a yakın tatil yerleri nerelerdir sorusunun cevabına birlikte göz atalım. Bu sayede kafanızdaki soru işaretlerini de gidermiş olacağız. 

İstanbul'a Yakın En Güzel Tatil Yerleri Nereler?

Nerede yaşıyor olursanız olun, zaman zaman günlük hayatın stresinden uzaklaşıp kısa bir tatil yapabileceğiniz bir yer arayışına girebilirsiniz. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde yaşarken böyle bir ihtiyacınız olabilir. Günübirlik bir tatil için İstanbul'a yakın tatil yerleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. İstanbul'da yaşayanların günübirlik tatil için gidebileceği yerler arasında Bursa ve Çanakkale gibi illerimiz yer alır. Buna ek olarak bu konuda Ayvalık ve Sapanca gibi yerler de tercih edilebilir.

Adalar

Adalar

İstanbul'un güzel bir parçası olan Adalar, kalabalıklardan mümkün olduğunca uzak, sakin bir günübirlik tatil için tercih edilebilir. Her ne kadar burası İstanbul'un bir parçası olsa da sessiz sakin yapısı ile bambaşka bir yeri andırır. Adalar beşi yerleşim yeri içeren toplam 9 adadan oluşmaktadır. Burada destinasyonunuz olarak Büyükada ve Heybeliada gibi yerleri seçebilirsiniz. Adalar'da denize girebilir, doğal alanlarda vakit geçirebilir, tarihi yerlere gidebilir ve huzurlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bursa

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında oldukça popüler bir seçenek Bursa olarak karşımıza çıkar. Kısa bir tatil için bu şehrimizi tercih edebilirsiniz. Burada tarihi ve kültürel anlamda öneme sahip olan ziyaret edilebilecek çok sayıda mekan bulunur. Bursa'nın gezilecek yerleri arasında Karagöz Müzesi ve Merinos Kültür Parkı gibi mekanlar yer alır. İstanbul'dan Bursa'ya gitmek için deniz otobüsleri kullanılabilir ve bu seyahat yaklaşık 1 saat 40 dakika civarı sürebilir.

Çanakkale

Çanakkale

İstanbul'da şehrin kargaşasından bunaldınız ve yakınlarda kısa bir tatile çıkabileceğiniz bir yer mi arıyorsunuz? Bu alanda başka pek çok seçeneğin yanı sıra Çanakkale de harika bir tercih olabilir. Burada tarihi yerlere ve müzelere gidebilir, Çanakkale'de birçok turistik etkinlik yapabilirsiniz. Çanakkale'de gezilecek yerler arasında Askeri Deniz Müzesi, Çimenlik Kalesi, Truva Atı Heykeli ve Aynalı Çarşı gibi mekanlar bulunur. Ayrıca burada Truva Antik Kenti ve Dadanos Plajı gibi yerleri de ziyaret etmek isteyebilirsiniz. İstanbul'a yakın gezilecek yerler listemizde en popüler şehirlerden birisidir. Hem tarihi hem de güzel yapıları ile birlikte ön planda olmaktadır. 

Ayvalık

Ayvalık

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında tercih edilebilecek bir diğer yer Ayvalık'tır. Ege Denizi'ne kıyısı bulunan bu yer Balıkesir'in bir ilçesidir. İstanbul'dan yaklaşık 5 saatlik bir yolculukla ulaşılabilecek bu ilçede keyifli bir tatil deneyimi yaşanabilir. Ayvalık'ta harika doğal alanların yanı sıra güzel plajlar ve tarihi mekanlar ziyaret edilebilir. Buna ek olarak Ayvalık'ta gezerken buranın yerel mutfağından tatları da deneyebilirsiniz. Dilerseniz buraya gelmişken Cunda Adası'na da bir uğrayabilirsiniz.

Sapanca

Sapanca

İstanbul'dan çıkıp günübirlik bir tatil yapmak isterseniz Marmara Bölgesi'nde bulunan birçok yere oldukça kısa sürede ulaşmanız mümkündür. Bu yerlerden biri Sapanca'dır. Sakarya ilinin ilçelerinden biri olan Sapanca tatilcilere oldukça eğlenceli bir deneyim sunabilir. Burada ilgi çekici kültürel ve tarihi mekanları ziyaret edebilir, güzel doğal alanların tadını çıkarabilirsiniz. Sapanca'da tatil sırasında yapılabilecek aktiviteler arasında kamp yapmak, rafting, zipline ve piknik gibi etkinlikler yer alır.

İstanbul'dan Biraz Uzaklaşmaya Hazır Mısınız? Alternatif Tatil Destinasyonları...

Eğer İstanbul'a yakın tatil yerleri arıyorsanız bu konuda pek çok seçenekle karşılaşabilirsiniz. Bunlar arasında gitmek istediğiniz güzel yerlere bir ziyaret düzenleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, programınızda yeterince boşluk varsa tatilinizi İstanbul'dan biraz daha uzakta yapmak için de birçok yer bulabilirsiniz. Bu konuda İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya gibi yerleri seçebilirsiniz. Ayrıca Kapadokya ve Pamukkale gibi tatil yerleri de müthiş seçenekler arasında yer alabilir.

Programınızda biraz boşluk oluştu ve İstanbul'dan yola çıkacağınız günübirlik bir tatil mi planlıyorsunuz? Eğer öyleyse konaklama seçenekleri gündeminizde yer alan bir diğer konu olabilir. Bunun için başka pek çok seçeneğin yanı sıra gittiğiniz yerdeki kiralık villa seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Villacınız ile ülkemizin birçok yerinde bulunan kiralık villa seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Bu içeriğimizde kısaca İstanbul'a yakın tatil yerleri konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan ekonomik villa kiralama seçeneklerine de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00