Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
926_gumbet-gezilecek-yerler.jpg

Gümbet Gezilecek Yerler

22.10.2024 10:55:00

Muğla Gümbet Gezilecek Yerler

Denizi, doğası, havası ile görenleri kendine hayran bırakan, adına şarkılar yazılan Bodrum, her yaz  yerli ve yabancı tatilcilerin en favori mekanlarından biridir. Bodrum harika plajları, su sporları merkezleri ve gece hayatı ile oldukça popülerdir. Gümbet “Bodrum’un Kalbi” olarak anılan, şirin bir tatil beldesidir.

Gümbet’in uçsuz bucaksız sahili, berrak denizi ve eğlence olanakları, kusursuz bir tatil rotası olmasının en önemli nedenlerindendir. Bodrum’un dört mevsim hareketli, nadir noktalarından biri olan Gümbet, hem yerleşik halkın hem de yaz aylarında gelen İngiliz turist sayısının fazlalığı sebebiyle “küçük İngiltere” olarak anılır. Tatil hayaliniz sadece deniz ve güneş değil, adrenalin ve eğlence de içersin istiyorsanız, Bodrum Gümbet’i tercih edebilirsiniz. Gümbet’te plajlar ve turistik mekanlar, gezilecek yerler arasında yer alır. 

Bodrum Gümbet Nerede?

Gümbet, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı tatil rotalarından biridir. Gümbet, Bodrum şehir merkezinin güneybatısında yer alır. Merkeze yakın olduğu için yerli ve yabancı turist ve tatilcilerin uğrak adresi olan Gümbet, çevredeki turistik mekanlara ulaşım olarak da oldukça rahattır. Bodrum merkez ve Gümbet arası ortalama 5 km. mesafededir. Bodrum’un merkezine yürüyerek yaklaşık 30 ila 40 dakikada ulaşabilirsiniz.

Merkezden Gümbet’e araçla 10 dakikada kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bodrum tatiliniz için rotanızı Gümbet’e çevirdiyseniz, en eğlenceli yolculuk seçeneği bisiklet olabilir. Kiralayabileceğiniz bisikletlerle Gümbet’te keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilir, doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bodrum Gümbet’te Gezilecek Yerler

Bodrum Gümbet’e Nasıl Gidebilirim?

Bodrum şehir merkezine yakın olan konumu sebebiyle Türkiye’nin dört bir yanından Gümbet’e uçak, otobüs veya özel aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tüm şehirlerden kalkan Muğla otobüsleri ile merkezden Bodrum’a kolaylıkla gelebilir ya da uçak ile Bodrum-Milas Havalimanı’ndan yine Bodrum merkezden Gümbet’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca da sitemizde yer alan villa kiralık seçeneklerimizde yer alan fırsatlarımıza da göz atmayı unutmayın! 

Bodrum Gümbet’te Gezilecek Yerler Nelerdir?

Bodrum Gümbet gezilecek yerler listesi oldukça kalabalıktır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu şirin belde de gündüz eşsiz kumsallarında denize ve güneşe doyabilir, su sporları ile adrenalinizi yükseltebilirsiniz. Güneş battıktan sonra ise hiç uyumayan gece hayatı ile eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Tarihi dokulara da sahip olan Bodrum’da turistik mekanları gezebilir, muhteşem bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Gümbet Plajları

Gümbet pırıl pırıl denizi ve eşsiz plajları ile görülmesi gereken yerlerden biridir. Gümbet Koyu ve plajları günün her saati, deniz, güneş ve pırıl pırıl kumsalım tadını çıkarmanız için harika bir fırsattır. Berrak denizi, büyük ve bakımlı sahili ile keyifli bir tatil imkanı sunan Gümbet’te tatili tadını doyasıya çıkarabilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Günübirlik Tekne Turları

Gümbet’te deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için yapılacak en keyifli aktivitelerden biri de kesinlikle günübirlik tekne turlarıdır. Bodrum merkezden ya da Gümbet’ten kalkan tekneler ile Bodrum yarımadası boyunca uzanan birbirinden güzel koyları keşfedebilirsiniz. Doya doya denize girebilir, arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizle yeni koylar keşfedebilirsiniz.

Gümbet’te Gezilecek Yerler

Tarihi Eserler

Bodrum merkeze yakın konumu ile Gümbet, tatiliniz boyunca gezip görebileceğiniz bir çok tarihi eser ve müze imkanı sunar. Tatilde sadece deniz ve güneş değil kültür seyahati arıyorsanız, Bodrum en iyi seçimlerden biridir. Toplu taşıma ya da özel araçla Bodrum merkeze yapacağınız kısa bir yolculuk ile dilerseniz günübirlik turlar ile ziyaret edebileceğiniz müze ve antik kentleri ziyaret edebilirsiniz.

Bodrum Gümbet’ten ziyaret edebileceğiniz tarihi eserlerden bazıları şu şekildedir.

  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
  • Bodrum Mausoleion Açık Hava Müzesi
  • Zeki Müren Müzesi
  • Bodrum Antik Tiyatro
  • Myndos Kapısı
  • Bodrum Kalesi
  • Bodrum Yel Değirmenleri
  • Bodrum Deniz Müzesi
  • Pedasa Antik Kenti

Bodrum merkeze geldiğinizde, gezebileceğiniz farklı noktalar için Bodrum’da Gezilecek Yerler listesi yapabilirsiniz. Gümbet’te geldiğinizde, Halikarnas Balıkçısı’nı ziyaret etmemek de olmaz. Bodrum’a sürgün edilme hikayesi ve Bodrum için yaptıkları ile Bodrum’un simgelerinden biri olan Halikarnas Balıkçı’sının mezarı Gümbet’te yer alır. Ölümünden evvel isteği üzerine Türbe Tepesi’ne defnedilmiş olan Halikarnas Balıkçısı’nın da hikayesini yerel halktan dinleyebilirsiniz. Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Bodrum Gümbet’te muhteşem bir tatil fırsatına sahip olabilirsiniz.

Bu içeriğimizde Gümbet gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım rehber olarak faydalı bir içerik türü olmuştur. Aynı zamanda da sitemizde yer alan Kalkan kiralık villa seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00