Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
857_oludeniz-gezilecek-yerler.jpg

Fethiye Ölüdeniz Gezilecek Yerler

18.10.2024 16:40:00

Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı en popüler tatil beldelerinden biridir. Doğal güzellikleri, turkuaz rengi denizi ve huzur veren atmosferi ile öne çıkan Ölüdeniz'de nereye gidilir? Sorusuna yanıt arayabilirsiniz. Ölüdeniz’de gezilecek yerler arasında tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken birçok yer bulunur. Bu adeta cennetten bir köşe olan tatil beldesinde, dünyaca ünlü mavi lagünün sakin sularında yüzebilirsiniz. Babadağ'ın zirvesinden yamaç paraşütü yapabilir, eşsiz manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz. Kelebekler Vadisi'ni keşfetmenin yanı sıra Kayaköy gibi tarihi yerleri ziyaret etme fırsatı da elde edebilirsiniz.

Fethiye Ölüdeniz, hem macera dolu aktivite hem de sakin ve huzurlu bir tatil arayışında olan tatilcilerin unutulmaz anılar biriktirebileceği bir yerdir. Hazırsanız sizin için hazırladığımız Ölüdeniz gezilecek yerler listesini incelemeye başlayalım.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, endemik türleri ile bilinen Ölüdeniz’in doğal güzelliklerinden biridir. Bu vadi, 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrilidir. 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı vadide, en çok dikkat çeken kelebek türü, kaplan kelebeğidir. Faralya mahallesinde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelalesi ile meşhur olan Kelebekler vadisi, bu şelale ile ikiye bölünür. 

Kabak Koyu

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Ölüdeniz’in en ünlü plajlarından biridir. Bu koy, turkuaz rengi denizin kıyısında, çam ağaçları ile kaplı derin bir vadide yer alır. Yaklaşık 200 metre genişliğinde bir plaja sahip olan koy, doğayı sevenler için biçilmiş kaftandır. Tamamen doğa ile iç içe bir deneyim sunan Kabak Koyu, Fethiye Ölüdeniz gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alır. Şehir hayatının getirdiği koşuşturmadan ve kalabalıktan kaçmak, stresten uzaklaşmak isteyenler için bu koy, ideal bir tercih olabilir.

Babadağ

Babadağ

Babadağ, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde yer alan ve iki ayrı zirvesi olan, bazı otoriteler tarafından sıradağ olarak adlandırılan bir dağdır. İki zirve arasında bir sel vadisi yer alır. Babadağ, Türkiye'nin en popüler yamaç paraşütü alanlarından biridir. Bu büyüleyici dağ, Ölüdeniz'in hemen yanında ve 2000 metre yükseklikte yer alır. Ölüdeniz gezilecek yerler konusunda mutlaka gitmenizi tavsiye ettiğim bölgelerden birisidir. 

Ayrıca son dönemlerde popüler olan muhafazakar villa kiralama seçeneklerine de göz atmayı unutmayın! 

Ölüdeniz Plajı

Ölüdeniz Plajı

Ölüdeniz Plajı, Türkiye’nin en güzel plajlarından biridir. Son yıllarda hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan bu plajın güzelliği, turkuaz renkteki denizi ve doğal güzellikleri ile adeta kartpostalları andırır. Ölüdeniz Plajı hem sakin bir ortam arayanlar için hem de eğlenceli ve renkli bir konsept arayanlar için mükemmel bir destinasyondur.

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı, Ölüdeniz bölgesinde mavi suları ile meşhur noktalardan biridir. Turkuaz renkli denizi, uzun kumsalları ve rahatlatıcı atmosferi ile tatilcilerin gözdesi olan plaj, güneşlenmek, masmavi ve berrak sularında denizin keyfini çıkarmak için muhteşem bir alandır. Belcekız'da, sahili süsleyen şık ve sevimli kafeler de yer alır. Bu kafelerin hemen önündeki plaja iniş yapan yamaç paraşütçüleri, heyecanlı ve güzel bir gün geçirmenizi sağlar.

Kayaköy

Kayaköy

Kayaköy, Fethiye'nin etkileyici bir köyüdür. Tarihî yapıları ve doğal güzellikleri ile meşhur olan bu yer, geçmişte canlı bir topluluğun yuvası olmuştur. Günümüzde terkedilmiş bir hayalet köy olma özelliğini taşıyan Kayaköy, yarı yıkık tarihî binalarıyla ziyaretçilerini etkilemeye devam ediyor.

Hisarönü Mahallesi

Hisarönü Mahallesi

Hisarönü Mahallesi, Ölüdeniz’in en canlı ve hareketli yerlerinden biridir. Fethiye ile Ölüdeniz arasında konumlanan bu bölge, çam ormanları ile çevrili ve doğanın kucağında yer alır. Hisarönü, Ölüdeniz’e 5 km mesafede yer alır. Hisarönü, gece yaşamıyla ünlüdür. Çeşitli bar ve restoranlar, eğlence mekanlarıyla dolu olan bu bölgede, tatilciler gece yaşamının tadını çıkarabilir. Hisarönü’nde ayrıca birçok spa ve hamam da yer alır. Ayrıca bölgede yer alan birçok özel ve hediyelik eşya dükkanından sevdiklerinize küçük hediyeler alabilirsiniz.

Af Kule Manastırı

Af Kule Manastırı

Af Kule Manastırı, Ölüdeniz’in tarih ve doğal güzelliklerinden biridir. Manastırın tarihi, buraya gelenleri şaşkına çeviriyor. Ayios Elefterios isimli bir keşiş tarafından kayaları oyma ile inşa edilen bu yapı, keşişlerin Hristiyanlık inancını en içten şekilde yaşama arzularını temsil eder. Bu keşişler, dünyevi yaşamdan uzak, manastırda meditasyon yaparak günlerini geçirir. Hayatlarını Hristiyanlık öğretilerine göre şekillendiren keşişlerden bu manastırı kuran keşiş de, inzivaya çekilerek burada bir yaşam alanı oluşturmuştur. Ölüdeniz gezilmesi gereken yerler listesine ekleyeceğiniz Af Kule Manastırı’nın büyüleyici dokusuna şahitlik edebilirsiniz.

Bu içeriğimizde Fethiye Ölüdeniz  gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda da sitemizde yer alan balayı için villa kiralama seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00