Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
37_demre-gezilecek-yerler.jpg

Demre Gezilecek Yerler

18.10.2024 16:10:00

Demre'de Gezilecek Yerler

Antalya ilçelerinden biri olan Demre, Finike ile Kaş arasında konumlanmıştır. Antalya il merkezine yaklaşık 150 kilometre mesafede yer alan Demre ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve deniz turizmi ile yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin göz bebeğidir. Antalya Demre gezilecek yerler, oldukça fazla seçenek sunar.  Demre gezilecek yerlerde, şehrin tarihini keşfedebileceğiniz tarihi yapılara da rastlayabilirsiniz. Ilık havası, huzurlu atmosferi ve doğa ile iç içe konumu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ilçe, tarih boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Demre’de kiralık villa avantajlarından yararlanabilir, sevdiklerinizle keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Tatilinizi planlarken, Demre gezilecek yerler listesi hazırlamanız da kısa zamanda birçok yeri görme fırsatı sunar.

Kekova Adası

Kekova Adası

Demre’nin en popüler doğal güzelliklerinden olan Kekova adası, ilçe merkezine 22 kilometre mesafededir. Kaleüçağız sahilindeki tekneler aracılığı ile ulaşımın sağlandığı ada, etkileyici manzarası ve koyları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakır. Üzerinde herhangi bir yapılaşmanın bulunmadığı ada, yaklaşık 4,5 km2’lik alanı kapsar. Turistik gezi amacı ile tercih edilen bölge, adını Keklik Ovası’ndan almıştır. Eski çağlarda antik kente de ev sahipliği yapan adanın kuzey tarafında batık bir antik kent bulunur.

Simena Antik Kenti (Kaleköy)

Simena Antik Kenti (Kaleköy)

Demre’nin tarihi olarak büyük öneme sahip antik kenti Simena, ilçe merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta yer alır. Kaş - Demre yolu üzerinde bulunan antik kente ulaşım özel araçlar, taksi ve minibüs ile sağlanır. Üçağız Köyü yolu takip edilir. Antik kente, araç ile doğrudan giriş yapılamaz. Yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş yolundan sonra antik kente ulaşabilirsiniz. Günümüzde Kaleköy olarak bilinen bölge tarihte Simena olarak anılırdı.

Demre Kuş Cenneti

Demre Kuş Cenneti

Demre en güzel yerleri içinde doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir başka lokasyon da Kuş Cenneti’dir. İlçe merkezine 3,5 kilometre mesafede yer alan bölgeye ulaşım yürüyerek, özel araç ya da taksiyle sağlanır.

İlçeye bağlı Büyükkum Mahallesi içinde bulunan bölge, yaklaşık olarak 100 hektarlık bir alanı kapsar. İçinde 150’ye yakın kuş türü yer alan tabiat alanı, yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Demre tatilinizde hem eğlenceli hem de doğa ile iç içe aktiviteler yapmak istiyorsanız Kuş Cenneti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ayrıca sitemizde yer alan muhafazakar villalar seçeneklerine göz atmayı unutmayın! 

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti

Demre’ye bağlı Karabucak Mahallesi’nde yer alan Myra Antik kentine ulaşım özel araçlar ile sağlanır. İlçe merkezinden kuzeye doğru yol alarak, bölgeye ulaşabilirsiniz. Likyalılar tarafından M.Ö. 5. yy.da kurulan bu antik kent, Hristiyanlar içinde önemli bir bölgedir. Aziz Nikolas’ın bu kentte piskoposluk yaptığı da bilinir. Myra Antik kent içinde Roma dönemine ait çok önemli yapılar da bulunur. Tarihi ve doğası ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen Demre’de nereye gidilir? Sorusuna en iyi yanıtlardan biri Myra Antik Kenti’dir.

Beymelek Lagünü

Beymelek Lagünü

Demre ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Beymelek Lagünü, bölgenin önemli tabiat güzelliklerinden biridir. Lagüne ulaşım özel araç, taksi ya da minibüsler ile sağlanabilir. İçinde 15’e yakın balık türü yaşayan lagünde, dalyan balıkçılığı gerçekleştirilir. Lagünün kapladığı alan yaklaşık 6 hektardır ve üzerinde en az 30 çeşit kuş türü yaşar. Eşsiz manzarası, huzurlu atmosferi ve çeşitli balıkçılık aktiviteleri ile turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği lagünde birbirinden güzel manzara fotoğrafı çekebilirsiniz.

St. Nicholas Kilisesi (Noel Baba Kilisesi)

St. Nicholas Kilisesi

Demre’nin sembollerinden olan Noel Baba Kilisesi, ilçe merkezinde yer alır. İnşasının yaklaşık 5. yy.a ait olduğu düşünülür. Bu yapı 12 yy’a kadar kilise olarak kullanılmış, sel baskınına uğrayıp devre dışı kalmıştır. Günümüzde UNESCO Dünya Miras Alanı olan Myra Antik Kenti’nde piskoposluk yapmış Aziz Nikolas’ın da mezarı bulunur.

Andriake Antik Kenti - Likya Medeniyetler Müzesi

Andriake Antik Kenti

Demre’ye bağlı Büyükkum Mahallesi’nde bulunan Andriake antik kente ulaşımlar yürüyerek gerçekleştirilir. Likyalılardan günümüze kadar ulaşan antik kent üzerinde hala çeşitli arkeolojik çalışmalar sürdürülür. Antik kentin hemen yanı başında bulunan müzede de, Likyalılara ait tarihi yapılar sergilenir. Demre tatilinizde Antik kenti ziyaret ederek hem kazı çalışmalarını görebilir hem de müzede sergilenen eser ve belgeleri yakından inceleyebilirsiniz. 

Bu içeriğimizde Demre gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için de faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan deniz manzaralı villa seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00