Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
717_datcada-gezilecek-yerler.jpg

Datça’da Gezilecek Yerler (Rehber)

30.09.2024 16:25:00

Ege Bölgesinde Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Datça, ülkemizdeki hemen herkesin muhakkak bir kez gelip görmesi yeren yerler arasındadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan bu özel şehir içerisinde doğal ve kültürel güzellikler barındırmaktadır. Binlerce yıl geçmişe uzanan tarihi ise kültür ve tarih gezintilerine çıkmak isteyenlerin aradığı türden bir durak olmasını sağlamaktadır. Datça Yarımadası’nda bulunan bu ilçe ülkemizin yaz turizminde önemli bir yere sahiptir. Datça’da tatil yaparken ziyaret edilmesi gerekenler ise oldukça uzun bir listeden oluşmaktadır. Sizler de Datça’da gezilecek yerleri araştırıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Gelin hızlıca konuyla ilgili merak edilen konu başlıklarımıza geçiş yapalım. Bu sayede kafanızdaki soru işaretlerini de gidermiş olabilirsiniz. 

Datça Knidos Antik Kenti 

Datça Knidos Antik Kenti

Haftanın her günü açık olan Datça Knidos Antik Kenti, ülkemizin kıyı kentleri arasında en önemli duraklardandır. Belirli bir giriş ücreti ödeyerek girebileceğiniz bu durak, Reşadiye yarımadasının en uç kısmında yer almaktadır. Datça’dan on beş dakikalık bir yürüyüşe çıkarak bu tarihi güzellikleri keşfe çıkmanız mümkündür. Antik çağlardan günümüze kadar taşınmış olması ise ülkemizin kıymetli kültür ve sanat merkezlerinden biri olmasını sağlamıştır. İçerisinde Roma ve Helenistik dönemlere ait sunaklar, kutsal alanlar, tiyatrolar ve mabetler yer almaktadır. Burada benzersiz fotoğraflar çekebilir, geçmişe doğru uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Eski Datça 

Eski Datça

Antik dönemlerden günümüze kadar büyük bir ilgi çekmiş, turistlerin uğrak adreslerinden biri olan Eski Datça uzun bir geçmişe sahiptir. İçerisinde tarihi kokulara yer verilmektedir. Eski Datça sokaklarını gezmeye çıktığınızda iki katlı taş konakları, Arnavut kaldırımları ve şirin kafeleri görebilirsiniz. Geçmişte Rumların ve Türklerin birlikte yaşadığı bu sokaklar Rumların inşa ettiği konaklara ev sahipliği yapmaktadır. Sizler de günümüzde butik otel, hediyelik eşya dükkânı, restoran haline getirilen bu taş evleri ziyaret edebilirsiniz. Pek çok müze gezebilir, keyifli akşam yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

Datça'da gezilecek yerler arasında en çok tercih edilen yerlerden birisidir. Mutlaka gidip görmenizi tavsiye etmekteyiz. Şimdi ise Karia yolu başlığımıza geçebiliriz. 

Karia Yolu

Karia Yolu

Datça’da bulunan Karia Yolu, ülkemizin en uzun mesafesine sahip olan yürüyüş rotasıdır. Dünyan genelinde en iyi macera rotalarından biri olarak görülmektedir. Bundan ötürü de yerli ve yabancı turistlerin muhakkak ziyaret ettiği duraklar arasındadır. Dört ana bölümü bulunan Karia Yolu içerisinde antik yollar, orman yollar ve çoban patikaları bulunmaktadır. Kendisine ait özellikleri bulunan bu yolda macera severlerin keyifli zaman geçirmesi kaçınılmazdır. 

Datça Sevgi Yolu 

Datça Sevgi Yolu

Datça’da en çok ziyaret edilen gezi alanlarından birisi Sevgi Yolu olarak bilinmektedir. İlçede her an hareketli olan bu plaj içerisinde palmiye, zeytin ve okaliptüs ağaçları bulunmaktadır. Ziyaretçilerin beğenisini kazanan restoranları, kafeleri, çay bahçeleri ve mağazaları mevcuttur. Akşam yürüyüşlerine çıkmak istediğinizde huzurlu zaman geçirebileceğiniz en doğru adreslerdendir. Datça tatilinizde plajın tadını çıkardıktan sonra keyifle gezebileceğiniz, hediyelik eşya alabileceğiniz Sevgi Yolu, gün batımı manzaralarıyla da kendine hayran bırakmaktadır. 

Can Yücel’in Evi 

Can Yücel’in Evi

Datça’da en çok ziyaret edilen yerlerden birisi Can Yücel’in evidir. İlçenin simgelerinden biri olan bu ev, ünlü şairin on yıl boyunca yaşam sürdüğü evdir. Restore edilmesinin ardından ziyarete açılmıştır. Aynı zamanda evin bulunduğu sokağa da ünlü Türk Şairin ismi verilmiştir. Can Yücel’in evine girdiğiniz zaman içerisinde fotoğrafların, şiirlerin, sanat eserlerinin bulunduğunu görebilirsiniz. Eski Datça sokaklarında muhakkak görmeniz gereken bu özel ev için her yol 12 Ağustos’ta tören düzenlenmektedir. Sizler de bu törene katılarak ünlü şairi anabilirsiniz. 

Ayrıca sitemizde yer alan kışlık villa seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

Datça Limanı 

Datça Limanı

Datça’nın merkezinde konumlanan Datça Limanı içerisinde yürüyüş yolları sahil boyunca uzanmaktadır. İçerisinde etkileyici eserlere yer verilmektedir. Ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken eserler arasında ise aslan heykeli bulunmaktadır. Knidos’ta 1850 yılında İngiltere’ye götürülen büstün orijinal kopyası Datça Limanındadır. Limanda yer alan tüm heykeller de Datça Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Estetik görünümüyle ilgi çeken liman içerisinde birçok etkinliğe katılım sağlamanız da mümkündür. Dilerseniz limandaki kafelerden birinde dinlenebilir dilerseniz günbatımının keyfini çıkarabilirsiniz. 

Ovabükü 

Ovabükü

Datça’nın ilgi çeken koylarından olan Ovabükü, merkeze 16 kilometre mesafeye sahiptir. Benzersiz güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Ovabükü koyu için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. İçerisinde eşsiz güzelliklere yer verdiğinden doğanın tadını keyifle çıkarabilirsiniz. Ayrıca Datça’daki en geniş koylar arasında yer almaktadır. Sezon içerisinde çok kalabalık bir hal alan bu koyda yer bulmak istiyorsanız sabah saatlerinde orada olmanız daha doğru olacaktır. 

Bu içeriğimizde sizlerle birlikte Datça'da gezilecek yerler listesine göz atmaktayız. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00