Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
719_dalaman-gezilecek-yerler.jpg

Dalaman Gezilecek Yerler (Rehber)

20.09.2024 09:00:00

Dalaman'da Nereye Gidilir? 

Ülkemizin turizm alanında gelişmiş olanaklarına sahip olan şehirlerinden biri olan Muğla’da hemen her durak, birer tatil cenneti olarak yorumlanmaktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Dalaman da bunlardan birisidir. Dalaman, çevresini saran benzersiz koyları, kendine hayran bırakan doğası nedeniyle herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Ege Denizini ve Akdeniz birleşiminde önemli bir konuma sahip olan Dalaman farklı bütçelere uygun konaklama fırsatları da sunuyor. Bu sayede yıl boyunca hayalini kurduğunuz tatili yapabilir, dilerseniz günübirlik gezintilerin keyfini sürebilirsiniz. Dalaman’da tatil yapmak isteyenler için muhakkak gezilip görülmesi gereken bazı yerler de bulunmaktadır. Dalaman gezilecek yerler listesine ise yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz. 

İztuzu Plajı 

İztuzu Plajı

Dalaman’da gezintiye çıkacağınız zaman muhakkak uğramanız gereken yerlerden birisi İztuzu plajı olarak bilinmektedir. 2011 senesinde Avrupa’nın en iyi plajı seçilmiştir. Yurdumuzun en önemli deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanları arasında yer almaktadır. İlçeye 20 kilometre bir mesafesi bulunan İztuzu Plajı koruma altına alınmıştır. Ayrıca plajın uzunluğunun 4,5 kilometreyi aşıyor olması ülkemizin en uzun plajlarından biri konumuna gelmesini sağlamıştır. Günümüzde deniz kaplumbağalarının korunması amaçlanarak “20:00 ile 08:00” saatleri aralığında kapalı konumdadır. Dünyada deniz suyu ve tatlı suyun birbirine karıştığı sayılı plajlardan biridir. İztuzu plajında şnorkelli dalış yapabilir, denizkaplumbağalarıyla birlikte denizin tadını çıkararak yüzebilirsiniz. 

Sarsala Koyu

Sarsala Koyu

Sarsala Koyu, Akdeniz’in mavi sularıyla sarılan, gür çam ormanlarına sırtını yaslayan bir koydur. Mavinin ve yeşilin birbirine karıştığı, doğanın güzelliğine çok net bir biçimde şahitlik edebileceğiniz konumlardan birisidir. Sıcak su kaynaklarının denizle buluştuğu Sarsala Koyu sizlere ılık bir deniz sunmaktadır. Yat ve tekne gezintilerinin de olmazsa olmaz adreslerinden biri olarak bilinmektedir. Doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, doğa fotoğrafları çekebileceğiniz benzersiz bir adrestir. Sarsala Koyunda uzmanlarla birlikte dalış yapabilmeniz de mümkündür. 

Dalyan Kral Mezarları 

Dalyan Kral Mezarları

Dalaman’da tatil yapanların muhakkak ziyaret ettiği adreslerden birisi elbette ki Dalyan Kral Mezarlarıdır. Dalyan Kral Mezarları, oldukça büyük bir kayanın içine, milattan önce dördüncü yüzyılda oyulan altı kral mezarından oluşmaktadır. Kaunos Kral Mezarları olarak da geçen bu benzersiz mezarlar, tarih ve kültür meraklılar için mücevher değerindedir. Pek çok kişi gün batımında veyahut gece aydınlatıldığı zaman fotoğraflarını çekmeye gelmektedir. 

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu

Dalaman’ın mavisinin ve etkileyici doğasının bir arada olduğu koylarından birisi Bedri Rahmi Koyu’dur. İlçe merkezine 14 kilometre uzaklığında olan bu koyun asıl ismi Taşkaya Koyu’dur. Ancak Bedri Rahmi Eyüpoğlu tarafından dünyaya tanıtılmasının ardından, onun adıyla anılmaya başlanmıştır. Ziyaret ettiğiniz zaman dağ yamacında kayaya çizmiş olduğu balık resmini görmeniz mümkündür. Doğanın ve tarih güzelliklerin birleştiği bu eşsiz ortamda her saat başı gerçekleştirilen tekne turlarına katılabilirsiniz. Tertemiz sularında denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Dalaman gezilecek yerler konusunda en çok tercih edilen yerler arasındadır. Ayrıca Kuşadası gezilecek yerler ile ilgili rehberimize de göz atmayı unutmayın! 

Yassıca Adaları

Yassıca Adaları

Yassıca Adaları halk arasında Jessica Adaları olarak bilinmektedir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde gerçekleştirilen tekne turlarında en sevilen mola noktalarından birisidir. İçerisinde çam ev zeytin ağaçları bulunan Yassıca Adaları, görülmeye değer bir doğaya sahiptir. Kalabalıktan uzakta olan koyları sayesinde güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca yalnızca yaz aylarında değil yılın her mevsiminde dalış turlarına katılım sağlayabilirsiniz. Unutulmaz bir gün geçirmek isteyenlerin muhakkak deneyimlemesi, gelip görmesi gereken Yassıca Adası, gün doğumu ve gün batımına benzersiz bir şekilde ev sahipliği yapmaktadır. 

Göcek Adası

Göcek Adası

Dalaman’a gelenlerin muhakkak ziyaret ettiği, öne çıkan duraklardan biri olan Göcek Adası yemyeşil koylara sahiptir. Tekne turlarının popüler duraklarından olmasının yanı sıra farklı pek çok balık sürülerini görebileceğiniz yerdir. İçerisinde tesis ve yerleşim yeri bulunmayan, doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bu adada pek çok dalış tutkununu görebilirsiniz. Yeşilin ve mavinin birbirine karıştığı bu benzersiz ortamda hatıra fotoğrafları çekebilirsiniz. 

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti

Oldukça büyük kayaların üstündeki antik mezarlarıyla tanınan Kaunos Antik Kenti, doğa ve tarih gezilerinden hoşlananların ziyaret ettiği duraklardan biridir. Her mevsimde düzenlenmekte olan gezilere katılarak sizler de bu eşsiz yeri keşfe çıkabilirsiniz. Dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olan, Milattan Önce 4. Yüzyıla kadar uzanan bu görkemli kenti ziyaret edebilirsiniz. İçerisinde binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan tiyatrosu, hamamları ve tapınakları bulunan Kaunos Antik Kenti Helenistik dönemden Roma dönemine kadar gelen birçok tarihi görme fırsatı sunmaktadır.

Bu içeriğimizde Dalaman'da gezilecek yerler ile ilgili konumuza değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan Marmaris gezilecek yerler konumuza da göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00