Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
896_cunda-da-gezilecek-yerler.jpg

Cunda'da Gezilecek Yerler (Rehber)

2.09.2024 14:20:00

Tatil planı yapanlar için ülkemizdeki güzel destinasyon seçenekleri arasında Balıkesir yer alır. Balıkesir'de başka birçok ilçenin yanı sıra Ayvalık da tatil yapmak için harika bir yer olabilir. Ayvalık'a bağlı olan Cunda Adası'nı hoş bir tatil deneyimi yaşamak için tercih edebilirsiniz. Buraya tatil için gelmeden önce Cunda'da gezilecek yerler hakkında bilgi edinmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Cunda'da çeşit çeşit doğal, kültürel ve tarihi mekanları gezme fırsatı bulabilirsiniz. Burada gezilecek bazı yerler hakkında temel detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Cunda'da Nereler Gezilir?

Tatiliniz için destinasyon seçeneğiniz olarak Cunda Adası'nı mı tercih ettiniz? Aynı zamanda Alibey Adası olarak da bilinen Ayvalık ilçesine bağlı bu yerde gezilecek birçok yer bulunur. Cunda'da gezilecek yerler arasında Çataltepe Plajı gibi çok sayıda plaj bulunmaktadır. Buna ek olarak burada Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ve Aşıklar Tepesi gibi başka pek çok yeri de gezebilirsiniz. Geziniz sırasında bir müze ziyareti yapmak isterseniz Rahmi M. Koş Müzesi bunun için adadaki iyi bir seçenek olabilir.

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı

Tatillerinizde plajlarda ve koylarda zaman geçirmeyi, denize girmeyi ve güneşlenmeyi seviyorsanız Cunda'da bu konuda pek çok seçenek bulabilirsiniz. Buradaki plajlar arasında Sobe Plajı ve Kesebir Plajı yer alır. Ayrıca Patriçya Burnu ve Ortunç Koyu gibi yerlere de göz atabilirsiniz. Cunda'da gezilecek yerler arasında Çataltepe Plajı da yer alır. Bu güzel plajda güneşlenmenin ve denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Plajda suya girişte taşlık bir alan ve sonrasında da kumlu bir deniz vardır.

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Cunda Adası'nın ikonik mekanlarından biri Aşıklar Tepesi'dir. Bu güzel doğal alanı Cunda ziyaretinizde gezebilir, harika manzaraların tadını çıkarırken burada biraz temiz hava alabilirsiniz. Bu ikonik mekan adanın popüler ve bilindik yerlerinden biridir. Burada Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ve cundanın tarihi yel değirmenleri de bulunmaktadır. Cunda Adası ziyaretinizde göz alıcı manzaraların keyfini çıkarmak ve güzel fotoğraflar çekmek için buraya uğrayabilirsiniz. 

Ayrıca sitemizde yer alan kalkan villa hizmetimize de göz atmayı unutmayın! 

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi güzel bir yurt içi tatili için gidilebilecek müthiş destinasyonlardan biridir. Burada tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra çok sayıda doğal alan bulunmaktadır. Ayvalık'a yapacağınız ziyaret sırasında Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nı gezebilirsiniz. Bu tabiat parkında ferah bir alanın tadını çıkarabilir, trekking gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın bir parçası olan bir yürüyüş yolu Cunda'da bulunmaktadır. Cunda ziyaretinizde bu yürüyüş yoluna bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Güvercin Adası

Güvercin Adası

Cunda Adası çevresinde ufak tefek çok sayıda ada bulunmaktadır. Bunlar arasında Yumurta Adası, Balık Adası, Kara Adası ve Çiçek Adası gibi birçok farklı örnek bulunur. Bu adaların bazılarının çevrelerinde dalış ve balıkçılık gibi aktiviteler yapılmaktadır. Güvercin Adası da Cunda Adası yakınlarında bulunan küçük adalardan biridir. Oldukça ufak bir ada olan Güvercin Adası'nda yalnızca Kızlar Manastırı isimli tarihi kalıntı bulunur. Güvercin Adası'na Cunda Adası'ndan kalkan teknelerle gidilebilir.

Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi

Cunda'da gezilecek yerler arasında çok sayıda tarihi ve kültürel mekan bulunur. Tatillerde müze gezmeyi seven kişiler Cunda gezileri sırasında Rahmi M. Koç Müzesi'ne uğrayabilir. Bu müze 19. yüzyılda inşa edilmiş bir yapı olan Taksiyarhis Kilisesi'nin müzeye çevrilmesiyle oluşturulmuştur. Müzede birçok ilgi çekici tarihi eşya sergilenmektedir. Pazartesi günleri kapalı olan bu müze açık olduğu günlerde sabah 10 ile akşam 5 saatleri arasında gezilebilir.

Cunda'da Ne Yapılır?

Ayvalık'ta bir ada olan Cunda'da gezilecek yerler konusunda pek çok güzel seçenek bulunur. Buraya yapacağınız ziyaret sırasında bu güzel yerlere göz atabilirsiniz. Cunda'da doğal alanlarda vakit geçirebilir, piknik yapabilir, denize girebilir ve trekking gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Ayrıca burada tekne turlarına katılabilir, tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edebilir, yerel lezzetleri tadabilirsiniz.

Tatil için Cunda'yı tercih edebilirsiniz. Burada pek çok güzel yeri ziyaret edebilir ve çeşit çeşit aktivite seçeneğiyle tatilinizi renklendirebilirsiniz. Cunda tatiliyle ilgili merak ettiğiniz bir diğer konu konaklama seçenekleri olabilir. Bunun için çadır veya bungalovla kamp yapabilir ya da bir otelde konaklayabilirsiniz. Dahası, dilerseniz Cunda'da kiralık bir villada konaklayabilir, bu konuda birçok seçeneğe Villacınız ile rahatlıkla erişebilirsiniz. Bu içeriğimizde kısaca Cunda gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog içeriği olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan villa kiralama hizmetlerimize de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00