Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
607_gumusluk-gezilecek-yerler.jpg

Bodrum Gümüşlük Gezilecek Yerler

17.10.2024 11:20:00

Bodrum Gümüşlük En Güzel Yerleri

Bodrum’un batısından yer alan Gümüşlük, sakin ve huzurlu tatil arayanların tercihidir. Çok kalabalık olmayan beldeye, büyük şehirlerinden gelip yerleşen sayısı oldukça fazladır. Ege ruhunu en iyi şekilde yansıtan Gümüşlük, tarihi mirası, harika manzaraları ve leziz yemekleri ile dikkat çeker. Eşsiz atmosferi ile Gümüşlük, Bodrum denince akla gelen ilk yerlerden biridir. Gümüşlük’ün sit alanı olması betonarme yapılaşmanın olmamasının nedenlerindendir. Bu sebeple günümüzde hala güzelliğini koruyan bu tatil beldesi, konuklarına sakin ve huzurlu bir tatil fırsatı sunar.

Kendine has güzellikleri ile öne çıkan beldede her mevsim ayrı güzellikler görülebilir. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız, yaz tatilinizde Gümüşlük’ü tercih edebilirsiniz. Tatil planlarınızı yaparken Bodrum Gümüşlük gezilecek yerler listesi de çıkarabilirsiniz. Gümüşlük gezi listenizde, bu şirin ve keyifli beldede ziyaret edebileceğiniz birçok mekana yer verebilirsiniz.

Gümüşlük’te Gezilecek Yerler

Gümüşlük, köklü tarihi, berrak masmavi denizi, yemyeşil doğası ile büyüleyici bir atmosfer sunar. Sahil kenarındaki restoranları, çarşısı, kilisesi, sarnıç ve çeşmeleri, doğal limanı ile görülmeye değer tatil beldelerinden olan Gümüşlük’te gezilecek yerler oldukça fazladır. Siz de birbirinden güzel ve gezilmesi görülmesi gereken yerleri Gümüşlük’te gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük Halk Plajı

Çayıraltı Plajı diğer adı ile Gümüşlük Halk Plajı, mavi bayraklı bir plajdır. Pırıl pırıl denizi, tertemiz kumsalı yerli ve yabancı turistlerin oldukça fazla ilgi gösterdiği popüler bir plajdır. Plajdan, Tavşan Adası’na yürüyerek ulaşabilirsiniz. Gümüşlük, korunaklı doğal bir limandır. Ancak, batıdan esen rüzgarlar sebebi ile denizi dalgalıdır. 

Gümüşlük Sahili

Gümüşlük Sahili

Gümüşlük sahilinde dalgaların huzurlu sesi ve denizin gümüş gibi parlayan görüntüsü eşliğinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Eşsiz manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, sevdiklerinizle hoş sohbetler edebilirsiniz.  Sahilde, muhteşem bir görsel şölene şahit olacağınız gün batımını izleyerek romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Ayrıca sitemizde yer alan Kalkan gezilecek yerler listemize de göz atmayı unutmayın! 

Tavşan Adası ve Myndos Antik Kenti

Tavşan Adası ve Myndos Antik Kenti

Gümüşlük sahilinin tam karşısındaki Tavşan Adası’na, denizin içindeki kumdan bir yol ile ulaşabilirsiniz. 150 m uzunluğunda 2,5 m genişliğinde olan bu yola Kral Yolu denir. Asıl ismi Asar Adası olan Tavşan Adası üzerindeki kalıntılar, Myndos Antik Kenti’nin devamıdır. Ada üzerinde gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında M.Ö. 5. yy’a ait tapınak sütunları, M.Ö. 3. yy’a ait kilise, sarnıç, mezarlar ve ev kalıntıları çıkarılmıştır. Adayı ziyaret ettiğinizde bu kalıntıları görebilir, adadaki sevimli tavşanları seyredebilirsiniz.

Eklisia Kilisesi

Eklisia Kilisesi

Gümüşlük’ün simgelerinden olan Eklisia Kilisesi, 400 yıla dayanan geçmişi ile Bizans Ortodoks kilisedir. Ufak ve sade bir kilise olan Eklisia, günümüzde çeşitli etkinlikler, sergiler ve konserlerin düzenlendiği bir mekandır. ¨Gümüşlük Müzik Festivali¨ geleneksel olarak her yıl bu kilisede düzenlenir. 

Peksimet Plajı

Peksimet Plajı

Gümüşlük beldesi sınırlarındaki Peksimet Plajı, Bodrum merkeze 18 km uzaklıkta yer alır. Gümüşlük’e geldiğiniz zaman plaja yürüyerek ulaşabilir, küçük bir kumsalı olan plajda, sakin ve huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz. Tertemiz denizi oldukça berrak ve ılıktır. Çocuklu aileler için ideal bir plajdır.

Gümüşlük El Sanatları Çarşısı

Gümüşlük El Sanatları Çarşısı

Gümüşlük’te gezilecek yerler içinde en renkli yerlerden biri de El Sanatları Çarşısıdır. Bu küçük birbirinden çok güzel ve el emeği sanat eserleri satışa sunulur. Seramik, su kabağından yapılmış renkli lambalar, cam, deri ve kağıt eşyalar, nazar boncukları ve daha birçok hediyelik eşya içinden siz de sevdiklerinize armağanlar seçebilirsiniz.

Karakaya Köyü

Karakaya Köyü

Gümüşlük Karakaya Köyü, 800 yıllık tarihe sahiptir. Köyde sadece 35 ev bulunur. Peksimet Dağı’nın eteklerinde konumlanan köy ilk bakışta dikkat çekmese de, Gümüşlük’e geldiğinizde bu terk edilmiş köye muhakkak uğramalısınız. Bodrum mimarisini en iyi şekilde yansıtan taş evleri görebilir, labirent gibi sokakları arasından Gümüşlük manzarasını seyredebilirsiniz.

Yel Değirmenleri

Yel Değirmenleri

Gümüşlük - Bodrum yolu üzerinden bulunan yel değirmenleri, ana yoldan içeri girince Gümüşlük manzarasını karşılar. 19. yy başlarından kalan değirmenler şuan özel mülk olarak kullanılır. Yel değirmenleri, otantik yapısı ile fotoğraf çekmek isteyenlere muhteşem bir görsel şölen sunar. Yel değirmenlerinin içini gezebilir, eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kral Yolu

Kral Yolu

Muğla’nın en sevilen yerlerinden olan Gümüşlük, Bodrum’un köklü tarihi ve eşsiz manzarası ile keyifli mola mekanlarından biridir. Gümüşlük sahilinin karşısında kalan Tavşan Adası’na ulaşan, denizin içinde kumdan bir yol bulunur. Bu yol Kral Yolu’dur. 150 metre uzunlukta ve 2,5 metre genişlikteki Kral Yolu’nda yürümeyi, Gümüşlük’te yapılacaklar listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

Bu içeriğimizde Gümüşlük'te gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan Urla'da gezilecek yerler konusuna da göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00