Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
442_ayvalik-gezilecek-yerler.jpg

Ayvalık Gezilecek Yerler (Rehber)

16.08.2024 14:05:00

Güzel bir yurt içi tatili için gitmeyi tercih edebileceğiniz çok sayıda turistik yer bulunur. Bunlardan biri Balıkesir'in bir ilçesi olan Ayvalık olarak karşımıza çıkar. Ferah doğal alanları, ilgi çekici tarihi mekanları ve lezzetli yemeklerle dolu yerel mutfağıyla burası turistler için harika bir destinasyon olabilir. Eğer bir Ayvalık gezisi yapmayı planlıyorsanız Ayvalık gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Yazımızda bu konuyla ilgili pek çok öneri ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Ayvalık'ta Gezilecek En Güzel Yerler

Balıkesir'in en güzel ilçelerinden biri olan Ayvalık her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir. Burada yapılacak çok sayıda aktivitenin yanı sıra gidilebilecek pek çok güzel mekan bulunur. Bunlar arasında Cennet Tepesi ve Altınkum Plajı gibi doğal alanlar yer alır. Tarih tutkunları burada Ayvalık'ın tarihi evlerine göz atabilir, Anadolu Uygarlıkları Müzesi'ni ziyaret edebilir. Bunun yanı sıra alışveriş severler için Ayvalık Bit Pazarı gezilecek güzel yerlerden bir diğeridir.

1. Cennet Tepesi

ayvalık cennet tepesi

Turistik ziyaretleriniz sırasında gittiğiniz yerdeki güzel doğal alanlara göz atmak isteyebilirsiniz. Ayvalık'ta bunun için tercih edebileceğiniz pek çok farklı mekan bulunur. Bunlardan biri Cennet Tepesi'dir. Cennet Tepesi'ni ziyaret ederek Ayvalık'ın göz alıcı manzaralarına şahit olabilirsiniz. Burada gün batımını izleyebilir, manzaranın güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Dahası, burada bulunan kafeyi ziyaret edebilir, içeceğinizi yudumlarken arkanıza yaslanıp rahatlamanın keyfine varabilirsiniz. Kısacası, Cennet Tepesi Ayvalık gezilecek yerler arasında harika bir seçenektir.

2. Altınkum Plajı

Altınkum Plajı

Tatil sırasında, başka pek çok aktivitenin yanı sıra denize de girmek isteyebilirsiniz. Ayvalık'ta deniz kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz çok sayıda plaj seçeneği bulunur. Bunlardan bazıları Sarımsaklı Plajı, Ören Halk Plajı ve Altınova Sahili'dir. Saydığımız bu seçeneklerin yanı sıra Altınkum Plajı da Ayvalık'ta gitmek isteyebileceğiniz plajlardan biri olabilir. Plaj yakınlarında kamp yapılabilecek bir alan da mevcuttur. Dahası, plaj Ayvalık'ta bulunan bir başka popüler mekan olan Şeytan Sofrası'na yakın bir konumda bulunmaktadır.

Ayrıca Muhafazakar villa kiralama sayfamıza da göz atabilirsiniz! 

3. Ayvalık Bit Pazarı

Ayvalık Bit Pazarı

Tatillerinizde yapmayı sevdiğiniz çeşit çeşit aktivite olabilir. Doğal ve tarihi alanları gezmenin yanı sıra alışverişe çıkmak isteyebilirsiniz. Ayvalık'ta tatiliniz sırasında alışveriş yapmak için gidebileceğiniz çok sayıda yer bulabilirsiniz. Bunlar arasında popüler bir seçenek Ayvalık Bit Pazarı'dır. Pazar günleri kapalı olan bu bit pazarı haftanın diğer günleri sabah saat 9'da açılıyor. Burada kıyafetlerin yanı sıra satın alabileceğiniz birçok hatıralık eşya bulabilirsiniz.

4. Ayvalık Tarihi Evleri

Bahsetmiş olduğumuz gibi Ayvalık özellikle doğal ve tarihi yerleriyle öne çıkan bir tatil destinasyonudur. Ayvalık'ın tarihini harika bir şekilde yansıtan yapılar arasında burada bulunan geleneksel yapıya sahip tarihi evlerdir. Burada bulunan eşsiz güzelliğe sahip bu tarihi evlere bakmak istiyorsanız bu evlerin bulunduğu sokaklarda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Ayrıca, Ayvalık'taki bu tarihi evlerin bir kısmının lokanta ve konaklama mekanı gibi farklı amaçlara yönelik kullanılmakta olduğunu da belirtelim.

5. Anadolu Uygarlıkları Müzesi

Anadolu Uygarlıkları Müzesi

Amacınız ister güzel plajlarda vakit geçirmek olsun, ister başka doğal güzelliklerin tadını çıkarmak, Ayvalık harika seçenekler sunabilir. Buna ek olarak, Ayvalık tarih severler için de ziyaret etmeye değer bir destinasyon olabilir. Zira burada pek çok ilgi çekici tarihi mekan ve müze bulunmaktadır. Ayvalık gezilecek yerler arasında bulunan Anadolu Uygarlıkları Müzesi bunun örneklerinden biridir. Tarihte Anadolu'da bulunmuş çeşitli uygarlıklara dair tarihi eserleri bu müzede bulabilirsiniz.

Ayvalık Nerede, Nereye Bağlı?

Her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği Ayvalık'ta siz de güzel bir tatil deneyimi yaşamak isteyebilirsiniz. Bu durumda Ayvalık'ın nerede olduğu, nasıl gidileceği gibi konuları merak edebilirsiniz. Ayvalık Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Balıkesir'in güneybatı tarafında bulunan bu ilçe, ilin Ege Denizi'ne kıyısı olan kısmında bulunur. Ayvalık yakınlarında İzmir ve Çanakkale gibi ziyaret edilebilecek başka illerimizin yanı sıra Midilli Adası bulunmaktadır.

Ayvalık'ta Nerede Kalınır?

Hoş bir Ayvalık tatili yapmayı planlıyorsanız konaklama sizin için bu konudaki önemli unsurlardan biri olabilir. Ayvalık'ta kalınabilecek çok sayıda butik otel ve lüks otel seçeneği mevcuttur. Ayrıca burada kamp alanları, bungalov gibi konaklama seçenekleri de bulunur. Rahat ve konforlu bir konaklama deneyimi için Ayvalık kiralık villa seçeneklerine göz atmak isteyebilirsiniz. Villacınız ile bu alandaki çeşitli seçenekleri gözden geçirebilirsiniz.

Bu içeriğimizde Ayvalık gezilecek yerler ile ilgili paylaşımda bulunmaktayız. Umarım sizler için faydalı bir blog içeriği olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan villa kiralama sayfamıza da göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00