Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882
358_akyaka-gezilecek-yerler.jpg

Akyaka Gezilecek Yerler

18.10.2024 15:55:00

Akyaka'da Gezilecek Yerler

Muğla’nın Ula İlçesi’nde bağlı olan Akyaka, doğal güzellikleri ile sakin ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Gökova Körfezi’nin kıyısında yer alan bu küçük ve şirin balıkçı köyü, son yıllarda oldukça popülerdir. Yemyeşil doğası, pırıl pırıl denizi, el değmemiş koyları, muhteşem nehirleri, tarihi mirasları ile dikkat çeken Akyaka, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görür. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, kafa dinleyebileceğiniz güzide beldelerden biri olan Akyaka’da nereye gidilir? Sorusuna, size yardımcı olabilecek bir yazı hazırladık. 

Gelin hızlıca Akyaka gezilecek yerler ile ilgili başlıklara geçiş yapalım. Bu sayede kafanızdaki soru işaretlerini de gidermiş olacağız. 

Akyaka Evleri

Akyaka Evleri

Muğla Akyaka dendiğinde adeta bir simge olarak görülen Akyaka evleri, iç ve dış cepheleri ahşap mimariye sahip, kendine has bir mimarisi olan iki katlı şirin evlerdir. Güney Batı Anadolu’da yaşamış uygarlıkların izlerini taşıyan Akyaka evlerinin tek tip mimari zorunluluğu vardır. Mimarisi ile doğaya uyum sağlayan bu evler, begonvillerle süslüdür. Muğla Akyaka gezilecek yerler listesine, içinizi ısıtacak ve farklı bir atmosfer sunan Akyaka evlerini mutlaka ekleyin.

Azmak Nehri

Azmak Nehri

Akyaka gezilecek yerler listesinde akla ilk gelen isimlerden biri Azmak Nehri’dir. Doğa tutkunları için eşsiz bir rota olan Azmak Nehri, şifalı kaynak suları, etrafındaki endemik bitkileri ve zengin balık çeşitliliği ile öne çıkar. Azmak Nehri kıyısında keyifli bir köy kahvaltısı yapabilir, kıyı boyunca sıralanan balık restoranlarında taze balıkları tadımlayabilirsiniz. Azmak Nehri’nde yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilir, tekneler ya da kanolarla keşfe çıkabilirsiniz.

Kadın Azmağı Deresi

Kadın Azmağı Deresi

Kadın Azmağı Deresi, Akkaya gezilecek yerler arasında oldukça popülerdir. Balıkları, kazları ve onlarca su kuşu ile eşsiz bir doğal güzellik sunan dere, 1. derece sit alanı olduğu için koruma altındadır. Sazlıklarla çevrili Kadın Azmağı Nehri, vahşi yaşamdan manzaralarla doludur. Yaz aylarında derede, kano gezisi yapabilir, akvaryumu andıran serin sularında balık tutabilirsiniz. Eşsiz fotoğraflar çekebileceğiniz derede, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte tertemiz bir doğada keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Gökova Aşıklar Yolu

Gökova Aşıklar Yolu

Gökova Aşıklar Yolu, Sevgi Yolu ya da Okaliptüs Yolu olarak da anılır. Akyaka en güzel yerleri içinde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan Gökova Aşıklar Yolu, geçmişte bataklık ve sivrisineklerin yoğun olduğu bir alanmış. 1938 senesinden sonra bataklık kurutulmuş ve Avustralya'dan getirilen okaliptüs fidanlarının dikilmesi ile yemyeşil ve huzurlu bir yol haline getirilmiştir. 

Ayrıca sitemizde yer alan çocuk havuzlu villa kiralama seçeneklerimize de göz atmayı unutmayın! 

Sakartepe Seyir Tepe

Sakartepe Seyir Tepe

Akyaka gezilecek ve görülecek yerler arasında en çok ziyaretçi alan yerlerden biri Sakartepe Seyir Tepesi’dir. Deniz seviyesinden 900 m yükseklikte yer alan Sakar Geçidi, kuş bakışı izleyebileceğiniz muhteşeme manzaralar sunar. Yılın her ayı rehber eşliğinde, trekking turları ve fotoğrafçılık gezilerinin düzenlendiği bu tepe, doğal seyir terasları ile meşhurdur. Bol bol oksijen alabileceğiniz Sakartepede organik kahvaltılar yapabilir, yöresel lezzetleri tadımlayabilirsiniz. Akyaka gezi rehberinde ilk sıralarda yer alan bu tepe, muhteşem manzaraları ile tatilinizi çok daha keyifli hale getirir.

Akyaka Orman Kampı

Akyaka Orman Kampı

Akyaka merkeze oldukça yakın konumda yer alır. Akkaya Orman Parkı, denize sıfırdır. Kamp yapabileceğiniz bu alan, çam ağaçları ile çevrilidir. 300 çadır ve 70 karavan kapasitesi olan Akyaka Orman Kampı, doğanın içinde dingin bir gün geçirebileceğiniz sakin bir atmosfer sunar. Akyaka Orman Parkı’nda yöresel kahvaltılar tadabilir, kafeterya gibi pek çok turistik mekanda, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Kamp alanında bulaşıkhane, çamaşırhane, banyo, tuvalet gibi imkanlar da sunulur. Akyaka Orman Parkı’nın içinde yer alan patika yollardan, 8 tane birbirinden güzel koya ulaşabilirsiniz. 

Akyaka Halk Plajı

Akyaka Halk Plajı

Akyaka gezilecek yerler listesinde, denize girebileceğiniz en iyi ve mavi bayraklı olan Akyaka Plajı, merkeze yakın konumdadır. Akyaka Plajı’nın, sol yanında Azmak Nehri, sağ yanında ise Akyaka Orman Parkı yer alır. Akyaka Plajı 200 metreye kadar derinleşmemesi ile özellikle çocuklu aileler ve yüzmeyi iyi bilmeyenler için ideal bir plajdır. 250 m uzunluğa sahip, ince kumlu bir sahili olan Akyaka Plajı, rüzgar sörfü, yelken ve kano gibi su sporları için muhteşem bir fırsattır.

Azmak Kaya Mezarları

Azmak Kaya Mezarları

Akyaka’nın Gökova çıkışında konumlanan Azmak Kaya Mezarları, yol üstünde olması ile kolay bir şekilde ziyaret edilebilir. Akyaka’nın merkezine yaklaşık 2 - 3 km mesafede bulunan kaya mezarlarına yürüyerek de gidebilirsiniz. 

Bu içeriğimizde sizlerle birlikte Akyaka gezilecek yerler konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir rehber türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan ekonomik villa kiralama seçeneklerine de göz atmayı unutmayın! 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
×
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00